7 moduri să alungi răceala de la primele semne

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că atunci când o persoană răcită merge la serviciu, sunt necesare doar 4 ore ca cele mai utilizate obiecte să se umple de germenii bolii. Ei se refereau la uşa de la frigider, mânerul de la cafetiera sau butoanele copiatorului. Bineînţeles că şi dacă se stătea lângă bolnav acesta tuşind erau şanse foarte mari ca cei din vecinătatea lui să se îmbolnăvească.

Truc

Sucurile de pătrunjel, mere, broccoli, castraveţi, mentă sunt extrem de folositoate căci combat răceala şi îţi detoxifică organismul de toxine. De asemenea poţi consuma fructe şi legume proaspete.

Alege alimente proteice

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care au un deficit de proteine au probleme cu sistemul imunitar şi răcesc foarte des. Medicii recomandă pentru a creşte nivelul de proteine, consumul de ouă, peşte, curcan, pui şi iaurt.

Vitamina C

Dacă simţi că eşti pe cale de a răci consumă multe citrice, în special lămâie. De asemenea, odihneşte-te şi nu pierde nopţile. Somnul este un aliat împotriva infecţiilor. Când organismul este slăbit se poate îmbolnăvi uşor fiindcă sistemul imunitar este scăzut. Bea ceai de echinaceea pentru că este un antibiotic natural şi întăreşte sistemul imunitar.

Foloseşte soluţie salină

Foloseşte o soluţie cu sare de mare, mai ales când simţi că este posibil să te ia răceala. Cu ajutorul acestea vei îndepărta virusurile şi vei elimina mucozităţile din nas.

Ştiai că...

...zincul previne răceala? Suplimentele pe bază de zinc au rol de antioxidant, întărind capacitatea de apărare a organismului de infecţii şi boli.

Mergi la saună

Transpiraţia te ajută să elimini substanţele dăunătoare organismului dar şi să slăbeşti. De asemenea, dacă faci sport vei obţine acelaşi lucru şi vei scăpa de germenii care te pot îmbolnăvi.

Curăţă-ţi spaţiul de lucru

Odată ajuns la muncă igienizează-ţi tastatura şi mouse-ul cu produse de curăţare adecvate. Şterge-ţi şi telefonul din când în când pentru că pe el îl foloseşti foarte des având mâinile murdare. Ştiai că tastatura este un focar de infecţii deoarece multă lume mănâncă deasupra ei şi foloseşte degetele unsuroase apoi pe ea?

Ai grijă la igienă

Medicii recomandă ca indiferent dacă ai stat sau nu lângă un om răcit, trebuie să te speli pe mâini, în mod regulat, cu săpun antibacterian. Dacă ai intrat în casă, primul lucru după ce te-ai descălţat este să te speli pe mâini, curăţând bine şi fiecare deget şi între degete. Spălatul trebuie să fie riguros şi să dureze circa 20 de secunde, explică cei de la symptoms.webmd.com

Niciodată nu mânca dacă ai mâinile murdare, în special dacă ai intrat în contact cu o persoană gripată sau care suferă de boli contagioase. O vizită la spital te poate îmbolnăvi, aşadar îngrijeşte-ţi sănătatea, prevenind îmbolnăvirea. Specialiştii spun că nu e indicat să dai mâna cu o persoană care este răcită. Multe persoane obişnuiesc să ducă mâna la gură sau să se scarpine pe faţă ori în urechi, având mâinile murdare.

Păstrează la îndemână un gel de curăţare

Dacă eşti undeva unde nu ai cum să te speli pe mâini te poţi curăţa cu un produs de igienizare pe bază de alcool. Acesta este conceput pentru astfel de situaţii căci omoară viruşii răcelii şi alte bacterii. Unii recomandă ca în lipsa acestor articole ai putea încerca, dacă ai la îndemână, să te speli cu spirt sau chiar cu câteva picături de votcă. Despre ultima se spune că datorită gradului ridicat de alcool este un foarte bun dezinfectant.