5 simptome care ar putea prevesti apariţia ulcerului

1 2 jpg jpeg

1. Dureri abdominale

Durerile resimţite la nivelul abdomentulu, de obicei între stern şi zona buricului, pot apărea după ce ai mâncat, pe măsură ce stomacul începe să se golească. Acestea vor apărea şi vor dispărea, dând senzaţia de arsură sau de junghi.

2. Indigestie alimentară

Ulcerul poate determina apariţia disconfortului la nivelul stomacului, provocând sughiţ şi dureri cauzate de balonare, stări de vomă şi de nervozitate, imediat după ce ai mâncat.

3. Abdomen umflat

Senzaţia de abdomen greoi şi plin este un simptom destul de des întâlnit, similară cu cea pe care o ai după ce ai băut multă apă.

4. Modificări bruşte de greutate

Odată cu pierderea apetitului, poţi pierde rapid în greutate. De asemenea, poţi suferi de ulcer dacă se întâmplă să vomiţi frecvent după ce ai mâncat.

5. Vomă cu sânge

Voma este un simptom des întâlnit la persoanele care suferă de ulcer din cauza nivelului ridicat al sucurilor digestive din interiorul intestinelor şi stomacului.

Dacă constaţi că voma este însoţită de sângerări, e foarte posibil ca ulcerul să fie în stare avansată, de aceea trebuie să mergi cât mai rapid la doctor.