5 sfaturi inedite pentru a evita îmbolnăvirea

1 2 jpg jpeg

Mergi la saună

Sauna ajută la detoxifierea corpului, însă te ajută, de asemenea, să vindeci mai repede răcelile, întrucât aburii deschid sinusurile şi te ajută să respiri mai uşor. În plus, mersul frecvent la saună reduce din fracvenţa răcelilor.

Investeşte într-un umidificator

Aerul uscat reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea şi înmulţirea viruşilor. Astfel, pentru a combate mediul arid din locuinţa ta sau eventualele răceşi, instalează un umidificator şi vei observa diferenţele.

Sărută-ţi partenerul

Cu toate că unele persoane s-ar putea arăta deranjate de acest aspect, bacteriile transmise pe această cale sunt mai puţine decât cele transmise prin strânsul mâinii şi împlică, de asemenea, anumite beneficii pentru sănătate, cum ar fi întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, un alt beneficiu al unui sărut pasional este eliberarea de dopamină, hormon asociat cu o stare de bine, oxitocină, numită hormonul iubirii, dar şi adrenalină sau cortizol, hormon care reduce nivelul de stres.

Ascultă muzica preferată

Cele mai recente descoperiri ale oamenilor de ştiinţă susţin beneficiile de nebănuit ale muzicii pentru sănătate: reduce stresul, îmbunătăţeşte memoria şi imunitatea.

Gargară cu apă sărată

Potrivit specialiştilor, gargara cu apă sărată este foarte eficientă în caz de răceală. Apa sărată absoarbe lichidul din ţesutul inflamat din gât, calmând durerea. În plus, ajută la eliminarea mucusul şi a agenţilor iritanţi.

Dizolvă o jumătate de linguriţă de sare într-o cană de apă călduţă şi fă gargară. Dacă te doare gâtul, apelează la această soluţie. Apa cu sare neutralizează acizii din gât şi reface PH-ul.