5 semne care arată că ai probleme cu tiroida

1 2 jpg jpeg

Tenul palid

Un ten palid poate indica prezenţa unei boli a tiroidei, şi anume hipotiroidismul. Afecţiunea apare când glanda tiroidă nu mai secretă suficienţi hormoni.

Paloarea feţei nu este singurul simptom, căci mai apar şi alte: părul deteriorat, unghii care se exfoliază, stări inexplicabile de anxietate, dar şi tulburări menstruale.

Creşterea în greutate

O schimbare inexplicabilă în greutate este unul dintre cele mai frecvente semne ale unei tulburări tiroidiene. Creşterea în greutate poate semnala un nivel scazut de hormoni tiroidieni, afecţiune numită hipotiroidism.

În cazul în care tiroida produce mai multi hormoni decât organismul are nevoie, poţi pierde în greutate în mod neaşteptat. Hipotiroidismul este mult mai frecvent decât hipertiroidismul.

Lipsa apetitului sexual

Afecţiunile glandei tiroide pot să afecteze viaţa sexuală a unei persoane. Cea mai întâlnită problemă a tiroidei care duce la scăderea apetitului sexual este hipotiroidia.

Apetitul sexual va reveni la normal în momentul în care pacienţii încep tratamentul recomandat de către medic pentru această afecţiune.

O umflătură la nivelul gâtului

O umflătură la nivelul gâtului este un indiciu vizibil care să arate că ar putea fi ceva în neregulă cu tiroida. Guşa poate să apară şi în hipotiroidism şi în hipertiroidism. De asemenea, pot fi de vină şi unii noduli care se dezvoltă în interiorul tiroidei.

Bătăile neregulate ale inimii

Hormoni tiroidieni afectează aproape fiecare organ din corp şi pot influenţa cât de repede bate inima. Persoanele cu hipotiroidism pot observa că bătăile inimii sunt de mai mică intensitate, în timp ce la cei afectaţi de hipertioridism apar palpitaţiile.