Ce simptome are cancerul osos?

Cancerul osos este o formă rară a bolii care poate prezenta simptome ușor confundate cu alte probleme.Cancerul apare atunci când celulele anormale se divid în mod necontrolat, răspândindu-se și la țesutul din jur. Ca rezultat, simptomele  depind,  de obicei,  de locul în care a început boala în organism.

transpiratie

Sudoarea excesivă, mai ales în timpul nopții, poate indica un cancer osos. Foto: Shutterstock. 

Dar, în unele cazuri, semnele s-ar putea să nu se prezinte într-un mod la care te-ai aștepta.Cancerul osos primar se referă la cancerul care începe în oase și este diferit de cancerul osos secundar, care apare când boala se răspândește la oase.

Transpirațiile nocturne

Unul dintre principalele simptome, așa cum era de așteptat, este durerea osoasă. Durerea cauzată de cancerul osos începe de obicei cu o senzație de sensibilitate în osul afectat.mAcest lucru progresează treptat către o durere persistentă sau o durere care vine și pleacă, care continuă noaptea și în timpul odihnei.mOrice os poate fi afectat, deși cancerul osos se dezvoltă cel mai adesea în oasele lungi ale picioarelor sau ale brațelor.

Dureri la nivelul oaselor

Durerea osoasa este un semn comun al cancerului osos. Cu toate acestea, medicii avertizează că acest semn poate fi „confundat în mod greșit” cu artrita la adulți și cu durerea în creștere la copii și adolescenți.

Dar există trei simptome mai puțin evidente care pot apărea.

Acestea sunt:

O temperatura mare

Pierdere în greutate inexplicabilă

Transpirație, mai ales noaptea.

De asemenea, poate duce la alte simptome care afectează oasele.Unii oameni experimentează, de asemenea, umflături și roșeață (inflamație) sau observă un nodul pe sau în jurul osului afectat. Dacă osul este aproape de o articulație, umflarea poate îngreuna utilizarea articulației. Acest lucru poate îngreuna mersul și sepaote ajunge la un mers șchiopătat.

În unele cazuri, cancerul poate slăbi un os, făcându-l să se rupă (fractură) cu ușurință după o rănire minoră sau o cădere.

Dacă un diagnostic de cancer osos este confirmat, există diverse opțiuni de tratament. Acestea includ intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea unei părți a osului, chimioterapie și radioterapie.

Nu se știe exact ce cauzează cancerul osos, dar există anumite lucruri care se consideră că îți cresc riscul, inclusiv:

Tratamentul anterior cu radioterapie

Alte afectiuni osoase, cum ar fi boala Paget a osului

Condiții genetice rare, cum ar fi sindromul Li-Fraumeni

Un istoric al anumitor alte afecțiuni, inclusiv retinoblastom și hernie ombilicală, scrie Express.