Ce se întâmplă când mănânci avocado în fiecare zi

Vei fi plăcut surprins de ceea ce pot face pentru inima, mintea și pielea ta, avocado-ul consumat zilnic, scrie medicul Frank Lipman, citat de Readers Digest.

„Avocado este cu adevărat unul dintre fructele miraculoase ale naturii și vă încurajez să-l savurați de mai multe ori pe săptămână.”, spune dr. Frank Lipman, nutritionist și autor al unor cărți de popularizare a nutriției.

3 avocado shutterstock 631678973 ok jpg jpeg

Integrează avocado în dieta ta zilnică. Foto: Shutterstock

De la adăugarea acestuia în smoothie-urile tale preferate sau prepararea unor guacamole gustoase, opțiunile sunt nesfârșite.

Colesterolul scade

Deși  avocado a căpătat o reputație proastă pentru că este bogat în calorii și grăsimi - jumătate de avocado conține 113 calorii și 10 grame de grăsimi -, în cea mai mare parte, îți oferă grăsimi mononesaturate, care sunt sănătoase cu moderație. În acest mod crește nivelul de colesterol HDL bun în timp ce scad colesterolul LDL rău.

Ai o digestie mai bună

Jumătate dintr-un avocado conține puțin sub 5 grame de fibre alimentare (în funcție de mărime). Nutriționistul Megan Ware, raportează că adăugarea de avocado în regimul alimentar zilnic poate ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unei digestii sănătoase. Un alt beneficiu al acestui fruct bogat în fibre este că te veți simți plin mai mult timp. Adăugând felii de avocado la pâine prăjită, sandviș sau salată, poți rămâne sătul timp de până la trei ore.

Obțineți protecție împotriva bolilor și infecțiilor

Avocado este o sursă excelentă de vitamine B, care ajută la prevenirea bolilor și infecțiilor, relatează WebMD. De asemenea, sunt încărcate cu vitamine C și E, plus substanțe chimice naturale din plante care pot ajuta la prevenirea cancerului. Deoarece sunt bogate în fitochimice antioxidante (cum ar fi luteina și zeaxantina), avocado poate ajuta la prevenirea cataractei și a degenerescenței maculare, relatează Ware.

Vei dormi mai bine

Nu numai că avocado are un gust grozav, dar este și încărcat cu magneziu (19,5 miligrame pentru jumătate dintr-un avocado), pe care experții îl consideră un nutrient antistres, spune expertul în nutriție Elise Museles.

Vei avea o strălucire naturală

Pielea strălucitoare, ochii strălucitori și părul strălucitor sunt avantaje suplimentare aduse de consumul acestui super aliment uimitor. Acest lucru se datorează vitaminelor solubile în grăsimi și grăsimilor mononesaturate. Deși aceste beneficii provin din consumul de avocado, există și avantaje din utilizarea lor locală pe piele, relatează Medical News Today.