Ce mananci ca sa-ti scazi riscul de cancer de colon cu 50%

1 ce sa mananci ca sa ti scazi riscul de cancer de colon cu 50 pbv6 jpg jpeg

Daca vrei sa fii mai sanatoasa si sa previi aparitia cancerului colorectal, poti aborda acest tip de dieta. Face miracole pentru starea ta de sanatate.

O cercetare publicata in "JAMA Internal Medicine" a descoperit ca o dieta vegetariana este asociata cu o un risc mai scazut de a face cancer colorectal.

Oamenii de stiinta au impartit 100.000 americani in cinci categorii de dieta: Vegani, lacto-ovo vegetarieni, pescovegetarieni, semi-vegetarieni si non-vegetarieni. 

Dupa o medie de sapte ani, cercetatorii au descoperit ca toate tipurile de vegetarieni au un risc mai scazut cu 20% de a face cancer colorectal, comparativ cu omnivorii. Insa persoanele care tineau o dieta pescovegetariana aveau o reducere de 43% a riscului de a face boala.

Acest tip de dieta presupune renuntarea completa la carne, aceasta fiind inlocuita cu fructe, legume, nuci, cereale integrale, oua si lacatate, precum si toate tipurile de fructe de mare. 

Tofu şi alte substitute ale cărnii

Consumul constant de carne, mai ales de carne roşie procesată creşte semnificativ riscul de a dezvolta cancer de colon. De fapt, simplul fapt că mănânci carne în fiecare zi e un factor de risc în sine. Dacă nu vrei să faci cancer la colon, înlouieşte carnea cu alimente foarte gustoase, cum sunt cele din soia – tofu şi alte produse care imită aspectul, textura şi gustul cărnii. Mai reţine şi că acestea sunt mult mai ieftine decât carnea.

Usturoiul

E clar că nu e cea mai bună opţiune pentru o întâlnire cu iubi, dar reţine faptul că dacă mănânci usturoi în mod constant, corpul tău va elibera substanţe antibacteriene care vor ajuta celulele tale sănătoase şi le va inhiba pe eventualele străine. Adaugă usturoi în orice mîncare pe care o cosumi zilnic – în sosul de spaghetti, în supă sau în orice altceva. Dacă usturoiul nu e pe gustul tău, înlouieşte-l cu ceapa verde sau ceapa uscată, roşie sau albă, care au beneficii identice.