Ce înseamnă codurile de culori de pe pasta de dinți?

Există diferite dungi colorate pe ambalajul de pastă de dinți.

99% dintre oameni nu știu ce reprezintă codul de culori de pe pasta de dinți, dar despre culorile dungilor de pe ambalaj se spune că ar indica ceea ce conține acea pastă.

image

Foto: Silver Hill

De exemplu, mai multe postari care au fost populare in mediul online spun că albastru înseamnă faptul că în compoziția pastei de dinți  sunt ingrediente naturale, în combinație cu altele artificiale, în timp ce verde înseamnă complet natural.

Marcajul roșu ar însemna ingredient naturale plus chimicale.

Totuși, în ciuda popularității acestor informații, este bine să știi că NU exista un sistem de codificare a culorii pastei de dinți, deși pot exista marcaje pe ambalaj.

Pătratelele colorate de pe tubul de pastă de dinți nu au nicio legătură cu conținutul produsului. Acestea sunt repere utile în procesul de fabricație, cunoscute și sub numele de marcaje colorate, marcaje imprimate sau marcaje vizuale.

Aceste  trebuie să fie citite de senzori cu rază de lumină pentru a le identifica, astfel încât mașinile de mare viteză de pe liniile de producție să știe unde trebuie pliat sau tăiat ambalajul. Toate aceste procese funcționează ca o unitate conectată.

Prin urmare, pătratele colorate de pe tuburi nu au nicio legătură cu conținutul pastei de dinți, rolul lor este să potrivească la tăiere ambalaje în culori diferite, fiind destinat diferitelor tipuri de ambalare și senzorilor. Culorile ajuta al identificare, iar plierea tubului este, de asemenea, dictată de pătratelele colorate de pe marginea ambalajului.

Diferite culori pot fi folosite și pentru a da comenzi diferite pentru potrivirea ambalajului, astfel încât să existe un cod de culoare pentru pasta de dinți și pentru a executa o funcție specifică.

Ce reprezintă culoarea pastei de dinți?

Unele paste de dinți au în compoziție culori diferite de produs. Produsul de culoare albastră din pastă de dinți conține o substanță chimică care elimină mirosul neplăcut din gură.

image

Foto: Shutterstock

Culoarea albă conține o substanță chimică care te protejează de carii, în timp ce culoarea roșie prezentă în pasta de dinți conține un tip diferit de substanță chimică care îți oferă un miros plăcut.

Sursa: Silver Hill