Ce fruct să mănânci pentru a reduce balonarea

Balonarea poate afecta pe oricine și este extrem de neplăcut să începi ziua simțindu-te inconfortabil. Vestea bună este că micul dejun reprezintă un moment excelent pentru a include în alimentația ta ingrediente care pot ajuta la reducerea balonării.

Se pare că bananele te pot ajuta să previi balonarea. Bananele sunt fructe cu un conținut scăzut de oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli, ceea ce înseamnă că sunt mai puțin susceptibile să-ți deranjeze stomacul dacă este sensibil.

balonare jpg

Bananele conțin potasiu care poate ajuta la ameliorarea balonării. Foto: Shutterstock

De asemenea, bananele conțin multe fibre, care sunt bune pentru digestie. Fibrele ajută la menținerea tranzitului intestinal optim și previn constipația, care poate cauza senzația de balonare. Consumul de banane te poate face să te simți sătul, astfel încât ești mai puțin probabil să mănânci prea mult mai târziu în cursul zilei.

Un alt aspect grozav este că pot ajuta la prevenirea și reducerea balonării datorită conținutului lor ridicat de potasiu.

Experții spun că potasiul ajută la controlul nivelului de sodiu din corp, ceea ce poate reduce retenția de apă și balonarea.

Și asta nu e tot, bananele conțin și nutrienți importanți precum vitamina B6, care susține sănătatea digestivă generală.

În concluzie, consumul unei banane dimineața poate fi benefic pentru sistemul tău digestiv și poate ameliora balonarea abdominală. Poți adăuga banane într-un bol de ovăz bogat în fibre pentru o masă gustoasă și nutritive.

Sursa: Bright Side