Ce face Jennifer Lopez ca să-și inhibe pofta de mâncare?

Jennifer Lopez pare să fi găsit un truc magic pentru a-și opri poftele și nu implică medicamente sau diete restrictive.

Vedeta folosește aromaterapie și cu siguranță nu este singura. Într-un studiu din 2019 publicat în BMC Complementary Medicine and Therapies, 61% dintre clinicienii care au participat la o conferință de educație continuă au raportat că au folosit uleiuri esențiale în ultimul an, complementar terapiilor de slăbire.

image

În fiecare zi, Lopez petrece 15 minute inhalând aroma uleiului esențial de grapefrut pentru a suprima dorința de a mânca.

Deși nu se poate nega că uleiurile esențiale și alte practici din medicia alternativă au crescut considerabil în popularitate, cercetările încă lipsesc cu privire la potențialele beneficii pentru sănătate ale aromaterapiei.

Unele cercetări sugerează că acest truc magic ar putea să foarte bine să fie explicat științific.

Prin presiune aplicată, uleiul de grepfrut este obținut din coaja citricelor, explică Healthline, iar cincisprezece minute de aromaterapie par să fie ideale. Într-un studiu pe animale din 2005, publicat în Neuroscience Letters, cercetătorii au expus șobolanii la aroma uleiului de grepfrut timp de 15 minute de trei ori pe săptămână. Rezultatele studiului au arătat scăderi ale consumului de alimente, precum și scăderi ale greutății corporale.

aromaterapie jpg

Foto: Shutterstock

Cercetătorii au atribuit abilitățile de suprimare a poftei de mâncare uleiului de grepfrut unui compus cunoscut sub numele de limonen, care s-a dovedit că reduce apetitul muștelor atunci când este utilizat în combinație cu zahăr natural (zaharoză), conform unei revizuiri sistematice din 2023 publicate în Jurnalul Internațional de Moleculare. Științe.

Compusul poate realiza acest lucru prin stimularea metabolismului nostru și îmbunătățirea transportului de nutrienți în organism, raportează U.S. News & World Report. În plus, uleiul de grepfrut pare să activeze nervii autonomi legați de digestie, care pot juca un rol important în facilitarea pierderii în greutate și suprimarea apetitului.

Dacă aromaterapia nu este potrivită stilului tău, U.S. News & World Report sugerează alternativ să freci până la trei picături de ulei pe încheieturi și pe piept pentru a menține pofta la distanță. Deși contactul direct cu pielea sau adulmecarea uleiurilor esențiale nu este în general considerată dăunătoare, acestea nu ar trebui să fie niciodată ingerate, deoarece acest lucru poate avea efecte periculoase și poate pune viața în pericol dacă sunt consumate în exces (conform Centrului pentru Otrăviri din Capitala Națională).

Sursa: Health Digest