Cele mai sănătoase alimente pentru bărbaţi

1 2 jpg jpeg

Pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate, este indicat să îţi găseşti punctul de echilibru al celor 3 piloni. Cel mai greu pilon de atins pare a fi cel alimentar motiv pentru care am alcătuit o listă cualimentele benefice a fi consumate cît mai des decătre bărbaţi.

La fel ca şi în cazul femeilor, fibrele sunt de nelipsit, acestea îţi vor oferi aportul nutriţional necesar pentru a menţine aparatul cardiovascular sănătos. Alege să îţi începi ziua cu un mic dejun care să conţină iaurt şi cereale. Eventual poţi să adaugi şi o linguriţă de miere.

Este recomandat să alegi iaurtul în locul laptelui, deoarece acesta te va ajuta să menţii echilibrul florei bacteriene, va contribui la un tranzit normal şi îţi va oferi doza de calciu necesară menţinerii sănătăţii oaselor.

Iaurtul poate înlocui o masă

2 jpg jpeg

Dacă timpul nu îţi permite să găteşti ceva mai consistent, poţi opta pentru un iaurt şi astfel ai o masă sănătoasă, care va acţiona asupra florei intestinale. De asemenea, ouăle sunt recomandate a fi consumate fie fierte, fie poşate. Albuşul de la ou find cel mai indicat în cazul bărbaţilor deoarece acesta rerezintă cea mai bună sursă de proteină ce poate influenţa fertilitatea într-un mod pozitiv.

Află cât de benefic este spanacul pentru bărbaţi AICI

Fructele de mare

Stridiile de exemplu reprezintă o sursă de zinc, mineral esenţial pentru o fertilitate optimă. Totodată, pot preveni şi apariţia cancerului de prostată.

De asemenea peştele care este bogat în acizi graşi de tipul Omega-3 sunt recomandaţi a fi consumaţi de către toată lumea, dar mai ales de către bărbaţi. Poate fi o variantă sănătoasă de prânz mai ales dacă este alături de o garnitură de legume.

Îţi aduce un aport bun de fibre, are calorii puţine şi este de mare ajutor atâr în menţinerea sănătăţii cât şi a siluetei.

De asemenea este necesar să consumi oleginoase, soia, portocale şi legume roşii.

Cât mai multe legume verzi

1 2 jpg jpeg

În special broccoli, conopida, varza de Bruxelles, spanacul sunt cele mai bune surse de fier , calciu, vitamine. Spanacul ajută la creşterea musculară şi la stimularea sistemului imunitar.

Legumele sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina C şi betacaroten, şi îţi sunt necesare pentru a-ţi asigura menţinerea sănătăţii pielii şi pentru a o proteja de efectele razelor UV.

O dietă în care sunt incluse multe legume reduce riscul de a dezvolta o patologie prostatică. Deci consumă-le cu toată încrederea ori de câte ori doreşti.