Care este cea mai simplă și mai bună metodă de a trata constipația?

Activitatea fizică este cel mai bun remediu pentru a trata constipația, scrie Express.

După mesele copiase, și nu numai, constipația paote fi o consecionță nedorită. Să renunți la sedentarism și să faci puțină mișcare ar putea fi cea mai bună decizie dacă suferi de constipație. 

 Potrivit expertei Helena Gibson-Moore, cercetător în nutriție de la British Nutrition Foundation, citată de publicația Express, constipația la adulți este frecventă și are mai multe cauze posibile, dar uneori nu există niciun motiv aparent.

constipatie jpeg

Constipația se poate remedia prin mișcare. Foto: Shutterstock

Cauzele includ: o cantitatea pare amică de fibre, care se găsesc în fructe, legume și cereale integrale, nu bei suficiente lichide, petreci perioade lungi stand, sau întins, ești prea puțin activ și  nu faci mișcare, ignore adesea nevoia de a merge la toaletă, ți-ai schimbat dieta sau rutina zilnică, iei medicamente care dua acest efect secundar, suferi de stres, anxietate sau depresie.

Potrivit Express, la aceste cauze se adaugă și sarcina. „Constipația este frecventă și în timpul sarcinii și timp de câteva săptămâni după naștere”, spune Gibson -Moore.

Constipația poate fi inconfortabilă dacă este experimentată pe o perioadă prelungită de timp, așa că Helena a propus și modalități de prevenire și tratare a afecțiunii.

„Cea mai bună modalitate de a preveni și de a trata constipația este de a face activități fizice zilnice, cum ar fi mersul pe jos sau alergatul, să bei multe lichide, să eviți alcoolul și să mănânci o dietă bogată în fibre.Recomandarea pentru adulți este să mănânce aproximativ 30 g de fibre pe zi și acest lucru se poate realiza prin consumul a cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi, o mulțime de alimente integrale precum pâine integrală, paste integrale de grâu, orez brun, cereale integrale pentru micul dejun, biscuiți și cartofi în coajă, fasole și leguminoase”.

Potrivit medicilor, făcând modificări simple în dieta și stilul tău de viață poți ajuta la tratarea constipației.

„Vorbiți cu un farmacist dacă modificările dietei și ale stilului de viață nu sunt de ajutor. Ei pot sugera un laxativ potrivit.Acestea sunt medicamente care te ajută să ieși afară mai ușor și mai regulat. Majoritatea laxativelor acţionează în 3 zile. Acestea ar trebui folosite doar pentru o perioadă scurtă de timp.”, declară Gibson Moore.

Există patru tipuri de laxative și fiecare va fi ales în funcție de situația medicală, mai spune specialista, dar ele se aleg în funcție de persoană.

Deși poate provoca un mare disconfort, este important de știut că nu este neobișnuită și nici nu este întodeauna un semnal al unor boli, ci al unui stil de viață care necesită îmbunătățiri. Mai mult, există modalități atât de tratare, cât și de a preveni constipația, iar schimbările dietetice și mișcarea făcută în mod constant pate împiedica apariția ei. În plus, atât o dietă echilibrată, cât și mișcarea regulată sunt cei doi piloni ai unei vieți mai lungi și mai sănătoase.

Citește și Motivul medical pentru care Putin a invadat Ucraina