C├ónd s─â alegi telemedicina ├«n favoarea medicinei clasice ┼či de ce

1 besmax clicksanatate ro 1 jpg jpeg

Pandemia a fost ┼či ├«nc─â este o perioad─â a schimb─ârilor pe mai multe planuri. Cu to┼úii am fost nevoi┼úi s─â ne adapt─âm la noile condi┼úii de munc─â ┼či socializare. Multe dintre obiceiurile care formau c├óndva o rutin─â bine stabilit─â au trebuit s─â fie restructurate.

Chiar dac─â nu au fost schimb─âri pe care le-am planificat sau le-am dorit, multe s-au dovedit a fi benefice ┼či ne-au eficientizat modul ├«n care oper─âm ca societate. Un bun exemplu ├«l reprezint─â telemedicina, un instrument care s-a dovedit a fi cheie ├«n men┼úinerea st─ârii de s─ân─âtate, chiar ┼či ├«n lipsa prezent─ârii la clinic─â.

Cu siguran┼ú─â, ├«n ultimii doi ani, te-ai aflat cel pu┼úin o dat─â ├«n situa┼úia ├«n care ai avut nevoie de trimiterea pentru analizele tale anuale sau de un consult de specialitate ┼či te-ai g├óndit s─â ├«l am├óni p├ón─â la ameliorarea situa┼úiei epidemiologice.

Telemedicina este exact acel mijloc care ├«┼úi poate facilita accesul pentru ca tu s─â po┼úi s─â ob┼úii informa┼úiile medicale necesare f─âr─â cre┼čterea riscului de infectare din aceast─â perioad─â.  

Totu┼či, este important s─â cuno┼čti at├ót care sunt beneficiile unor consultatii medicale online (telemedicina), c├ót ┼či care sunt limitele acestora ┼či c├ónd este cazul s─â apelezi la o consulta┼úie ├«n clinic─â. ├Än acest mod, po┼úi profita la maximum de avantajele telemedicinei f─âr─â s─â fii dezam─âgit ├«n cazul ├«n care aceasta nu reprezint─â varianta ideal─â.

Telemedicina - avantaje ┼či limit─âri

Telemedicina este instrumentul cheie care poate facilita accesul t─âu la serviciile de s─ân─âtate. Aceasta elimin─â bariera dintre medic ┼či pacient creat─â de distan┼úa fizic─â, fapt ce reprezint─â avantajul principal al unei consulta┼úii online.

Este un mijloc excelent prin care poţi menţine legătura cu medicul tău sau poţi contacta un medic nou, fără a fi nevoit să te deplasezi în clinică. Nu numai că poţi salva timp, ci te poţi proteja pe tine în această perioadă pandemică.

În plus, în cazul în care suferi de o boală cronică ce necesită tratament continuu, vei putea avea controalele periodice în regim online, eficientizând astfel întreg procesul.

Modul ├«n care a fost primit─â ideea de telemedicin─â va face din aceasta o tehnologie a viitorului, chiar ┼či c├ónd situa┼úia epidemiologic─â va fi dep─â┼čit─â. Pacien┼úii pot accesa mult mai u┼čor serviciile de s─ân─âtate ┼či vor fi motiva┼úi de u┼čurin┼úa prin care se realizeaz─â telemedicina s─â ├«┼či realizeze controalele periodice la timp.

Totu┼či, pe l├óng─â toate aceste beneficii, este crucial s─â ┼čtii ┼či c├ónd telemedicina s-ar putea s─â nu fie cea mai bun─â variant─â pentru tine.

Astfel, ├«n cazul ├«n care afec┼úiunea de care suferi este nou instalat─â ┼či prezint─â semne ┼či simptome complexe, cea mai bun─â variant─â ar fi s─â te prezin┼úi ├«n clinic─â. La fel func┼úioneaz─â ┼či ├«n cazul oric─âror semne ┼či simptome ce necesit─â o evaluare am─ânun┼úit─â.

Medicina tradi┼úional─â - avantaje ┼či limit─âri

Medicina tradi┼úional─â se refer─â la medicina realizat─â ├«n clinic─â, f─âr─â ajutorul consulta┼úiilor online, cu medicul ┼či pacientul afla┼úi ├«n proximitate.

Principalul avantaj al medicinei tradi┼úionale este posibilitatea evalu─ârii complete, cu efectuarea unui examen clinic am─ânun┼úit ┼či exact. Acest aspect este util ├«n special ├«n cazul afec┼úiunilor complexe, cu semne ┼či simptome diverse sau pur ┼či simplu atunci c├ónd medicul consider─â c─â are nevoie s─â evalueze pacientul ├«n cabinet.

Atunci c├ónd suferi de o afec┼úiune des ├«nt├ólnit─â (ex: r─âceal─â comun─â) sau de una cronic─â ce doar necesit─â emiterea unei noi re┼úete pentru tratament, medicina tradi┼úional─â poate fi u┼čor ├«nlocuit─â cu telemedicina.

Este important s─â ┼čtii care sunt at├ót avantajele, c├ót ┼či limit─ârile telemedicinei. ├Än acest mod, po┼úi profita de u┼čurin┼úa efectu─ârii consulta┼úiilor online, iar starea ta de s─ân─âtate este men┼úinut─â ├«ntr-un stadiu optim. De asemenea, este bine s─â fii deschis la ideea de telemedicin─â ├«n favoarea medicinei tradi┼úionale pentru a salva at├ót timp, c├ót ┼či energie.

Sursa foto: Shutterstock