Căderea părului poate ascunde unele boli

1 caderea parului jpg jpeg

Cât de important este părul tău pentru tine? Şi mai ales, starea lui de sănătate? Câtă atenţie acorzi look-ului tău? În ce stare se prezintă părul tău? E sănătos? Cade în limite normale? Ştii care sunt aceste coordonate? Iată-le.

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Tu cum eşti? Te situezi în limitele normale? Sau bifezi mai mult de 100 de fire pe zi? Atunci, probabil că e nevoie sa investighezi ce te macină şi cum te afectează stresul. Sau alte probleme şi afecţiuni.

„Una dintre cauzele frecvente ale căderii părului este alimentaţia defectuoasă sau săracă în vitamine, minerale şi proteine”, spune Alina Rău, Lead Trainer Nioxin România.

Poate fi şi un regim de slăbire mai mult sau mai puţin drastic. Ceea ce se traduce printr-o cădere şi mai accentuată a părului. Ştii de ce? Pentru că anemiile şi avitaminozele pun în pericol folicul de păr. Adică o rădăcină mai slabă a firului de păr şi o cădere şi mai accentuată a acestuia. Şi asta nu e tot. Diabetul şi dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. Mai exact, conduc la o cădere puternică a părului.

Şi, dacă vrei să crezi că lista bolilor care pot genera căderea părului se opreşte aici, atunci nu te grăbi să tragi concluzii. Mai trece la catastif şi dermatica seboreică. Completată de stres şi de teama căderii părului. De unele reteţe de frumuseţe prea agresive, aplicate după ureche. Şi fără să ţii cont de sfatul specialistului.