C─âderea p─ârului poate ascunde unele boli

1 caderea parului jpg jpeg

C├ót de important este p─ârul t─âu pentru tine? ┼×i mai ales, starea lui de s─ân─âtate? C├ót─â aten┼úie acorzi look-ului t─âu? ├Än ce stare se prezint─â p─ârul t─âu? E s─ân─âtos? Cade ├«n limite normale? ┼×tii care sunt aceste coordonate? Iat─â-le.

├Än mod normal, un om pierde, ├«n medie, p├ón─â la 50-100 de fire de p─âr pe zi. Tu cum e┼čti? Te situezi ├«n limitele normale? Sau bifezi mai mult de 100 de fire pe zi? Atunci, probabil c─â e nevoie sa investighezi ce te macin─â ┼či cum te afecteaz─â stresul. Sau alte probleme ┼či afec┼úiuni.

ÔÇ×Una dintre cauzele frecvente ale c─âderii p─ârului este alimenta┼úia defectuoas─â sau s─ârac─â ├«n vitamine, minerale ┼či proteineÔÇŁ, spune Alina R─âu, Lead Trainer Nioxin Rom├ónia.

Poate fi ┼či un regim de sl─âbire mai mult sau mai pu┼úin drastic. Ceea ce se traduce printr-o c─âdere ┼či mai accentuat─â a p─ârului. ┼×tii de ce? Pentru c─â anemiile ┼či avitaminozele pun ├«n pericol folicul de p─âr. Adic─â o r─âd─âcin─â mai slab─â a firului de p─âr ┼či o c─âdere ┼či mai accentuat─â a acestuia. ┼×i asta nu e tot. Diabetul ┼či dezechilibrele tiroidei pot provoca schimb─âri hormonale ├«n organism. Mai exact, conduc la o c─âdere puternic─â a p─ârului.

┼×i, dac─â vrei s─â crezi c─â lista bolilor care pot genera c─âderea p─ârului se opre┼čte aici, atunci nu te gr─âbi s─â tragi concluzii. Mai trece la catastif ┼či dermatica seboreic─â. Completat─â de stres ┼či de teama c─âderii p─ârului. De unele rete┼úe de frumuse┼úe prea agresive, aplicate dup─â ureche. ┼×i f─âr─â s─â ┼úii cont de sfatul specialistului.