Bea acest suc de fructe pentru a rezolva imediat constipația

Rodiile, fructele dulci și acidulate, cu un gust puțin amar, sunt originare din Iran, sud-vestul Pakistanului și unele părți ale Afganistanului. Dar acum se peste tot în lume și dacă vrei, îl poți consuma des.

Suc de rodie jpg

Sucul de rodie oferă avantajele antioxidanţilor și fibrelor insolubile. Foto: Shutterstock

Consumul de suc de rodie, poate ajuta sistemul tău digestiv. Conține fibre, în special fibrele insolubile care reprezintă 80% din fibrele totale din fruct. Fibrele insolubile sunt cele care mențin mișcarea corectă în tractul digestiv.

Potrivit dieteticianului  Michelle Saari, proprietățile hidratante ale sucului și zaharurile sale naturale pot ajuta la eliminarea fecalelor.

„Există o împărțire uniformă a fructozei și a glucozei în sucul de rodie.Zaharurile naturale din fructe au, de asemenea, un efect laxativ, pe lângă conținutul ridicat de fibre și apă, acest lucru poate ajuta la deplasarea excreției de-a lungul tractului digestiv”, a spus expertul.

În plus, consumul de lichide suficiente pe tot parcursul zilei este o condiție importantă pentru a avea mișcări intestinale sănătoase. Deși este întotdeauna recomandabil să ții pasul cu aportul recomandat de apă în fiecare zi, poate fi mai plăcut să iei o parte din lichide din sucul de rodie.

Semințele de rodie sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți. Sunt grozave pentru sănătatea creierului, sănătatea inimii, prevenirea daunelor radicalilor liberi și prevenirea pietrelor la rinichi. De asemenea, au o concentrație bogată de vitamina C, importantă pentru metabolism și sinteza colagenului, conform Good Housekeeping.

Cum se face sucul de rodie

Începe prin a tăia partea de sus a fructului, ca să-l poți decoji, apoi în secțiuni, pentru a desface fructul și a scoate semințele. După ce aduni semințele roșii de rodie, pune-le într-un blender, cu o jumătate de cană de apă și amestecă. Treci amestecul printr-o strecurătoare și acesta este sucul!

 Un fruct poate da o jumătate de cană, așa că vei avea nevoie de mai multe fructe dacă dorești să obții mai multe  pahare.

Este de evitat sucul de rodie dacă ai diaree, deoarece poate înrăutăți lucrurile. De asemenea, reține că este posibil să interacționeze cu anumite medicamente, cum ar fi anticoazanții și pastilele pentru hipertensiune arterială, conform WebMD.

Sursa: HealthDigest