„Aurul lichid” care îți prelungește viața

O lingură dintr-un aliment de baza, pe care îl avem cu toții în bucătărie, consumată pe stomacul gol în fiecare zi ți-ar putea „salva viața”.

Studiile arată că uleiul de măsline, care este și un laxativ natural te poate face mai sănătos. El este cunoscut pentru ajutorul acordat în caz de constipație, o problemă frecventă care determină mulți oameni să meargă la doctor, dar produce mult mai multe efecte pozitive în organism.

Ulei de masline si lamaie FOTO Shutterstock jpg

Uleiul de măsline este cunoscut pentru ajutorul acordat în caz de constipație deoarece conține grăsimi care ajuta trecerea deșeurilor prin colon. Foto: Shutterstock

Doar o lingură din acest ingredient aflat în bucătărie, consumat zilnic, pe stomacul gol, „ți-ar putea salva viața”.

Uleiul de măsline, adesea cunoscut sub denumirea de "aur lichid", este plin de substanțe sănătoase precum antioxidanții pe care nu-i găsești în alte grăsimi.

Studiile arată că trecerea la consumul constant de ulei de măsline te poate face mai sănătos.

"Constipația apare pentru că intestinul gros absoarbe prea multă apă din fecale. Acest lucru usucă fecalele, făcându-le tari în consistență și dificil de eliminat din corp", spune un raport de la Cleveland Clinic.

Uleiul de măsline conține grăsimi care fac interiorul colonului să fie hidratat și ajută fecalele tale să absoarbă apă, astfel încât să fie mai moi.

De asemenea, s-a dovedit că uleiul de măsline reduce riscul bolilor de inimă

Consumul mai mare de ulei de măsline ar putea, de asemenea, să reducă riscul de demență, o cauză importantă de deces în întreaga lume.

„Câteva compuși antioxidanți din uleiul de măsline pot trece bariera sânge-creier, având un efect direct asupra creierului”, explică dr. Anne-Julie Tessier de la Harvard. „Este posibil și ca uleiul de măsline să aibă un efect indirect asupra sănătății creierului, beneficiind de sănătatea cardiovasculară.”

Uleiul de măsline, parte importantă a dietei mediteraneene, a fost dovedit a reduce riscul bolilor de inimă și al decesului din toate cauzele.

Alte studii sugerează că doar puțin peste jumătate de lingură de ulei poate reduce riscul de deces prin boli respiratorii, condiții neurologice și cancer.

Totuși, nu ești sigur cum să-ți administrezi uleiul de măsline, în fiecare zi?

Este benefic să consumi una sau două lingurițe înainte de micul dejun, când simți foamea. Acest lucru permite uleiului să acopere stomacul, ajutând la digestie, eliminând deșeurile și controlând bacteriile intestinale pe tot parcursul zilei.

Te întrebi ce fel de ulei de măsline este cel mai bun?

Există multe tipuri de ulei de măsline, cu arome și proprietăți care variază în funcție de tipul de măsline folosite și de câte ori sunt presate. Unele uleiuri sunt încălzite pentru a extrage cât mai mult lichid posibil din fruct, dar uleiul de măsline extra virgin este produs prin presare la rece, fără rafinare, păstrând astfel unii antioxidanți și compuși bioactivi.

Experții recomandă să torni o lingură de ulei de măsline extra virgin peste mâncare pentru a obține cât mai mulți nutrienți posibili.

Sursa: Express