Încep programările pentru consult ginecologic gratuit!

1 2 jpg jpeg

De luni, 10 februarie şi până pe 10 martie, cât durează Campania „Zilele V“, poţi suna la unul din cele 29 de centre medicale din cele 16 oraşe din ţară implicate în proiect, dacă vrei să afli care este starea ta de sănătate din punct de vedere ginecologic.

2 jpg jpeg

Dacă eşti din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Focşani, Iaşi, Suceava, Bacău, Satu Mare, Timişoara, Piteşti, Oradea, Cluj Napoca, Ploieşti, Târgovişte ori Arad, verifică lista http://zilelev.com/program/ cu unităţile partenere şi fă-ţi programare.

Medicii ginecologi sunt pregătiţi să ofere informaţii medicale cu privire la riscul de infecţii vaginale şi la metodele de tratament.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Homeopatia ginecologică, soluţie în infertilitate

Primul control ginecologic, indicat după începerea vieţii sexuale

O nouă metodă de tratament a bolilor ginecologice

Misiunea acestei campanii este de a informa şi educa femeile cu privire bolile cu transmitere sexuală, dar şi de a depista şi trata corect infecţiile vaginale cu care se confruntă mare parte din femei.

„În România, din cauza accesului dificil la informaţii de calitate, a comunicării greoaie medic-pacientă şi a automedicaţiei, situaţia este alarmantă.

2 jpg jpeg

De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate şi nu numai că nu vor avea efect în atenuarea simptomelor, pot chiar să le agraveze şi să determine efecte nefavorabile“, a declarat prof. dr. Radu Vlădăreanu (foto), preşedintele Societăţii Române de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie, Director Departament de Obstetrică şi Ginecologie UMF „Carol Davila“, Bucureşti.

Specialistul atrage atenţia asupra importanţei pe care o are consultaţia ginecologică de rutină, care trebuie să fie însoţită, de cele mai multe ori, de o ecografie transvaginală.

Controlul ginecologic se recomandă a fi făcut cel puţin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual şi o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză.