Din 1 aprilie, zilnic, 700 de teste noi COVID-19 pot fi procesate in Bucureşti

1 prelucrare teste covid19 rm jpg jpeg

Clinicile private şi-au dezvoltat capacitatea de procesare a testelor pentru COVID-19 şi vin în sprijinul măsurilor de sănătate publică. Atenţie, testele nu se pot face la cererea persoanelor fizice.

Începând cu  1 aprilie teste RT-PCR se vor procesa şi în laboratorul Genetic Center din Bucureşti. Laboratorul deserveşte  instituţii din mai multe judeţe, implicate în gestionarea cazurilor de COVID-19. Capacitatea de procesare a testelor, pe zi, ajunge la 700 de teste. Probele sunt lucrate de o echipă formată din 11 specialişti.

”Ştim cât de vitale sunt capacitatea şi viteza de testare în această perioadă, de aceea ne punem la dispoziţie atât personalul – specialişti de laborator cu o înaltă pregătire, cât şi infrastructura de care dispunem – materiale şi aparatură, pentru a ajuta oriunde este nevoie, în funcţie de noile focare care apar şi de volumul de prelucrare disponibil în anumite zone. Ajutăm deja la prelucrarea testelor din mai multe judeţe şi avem capacitatea de a procesa mult mai multe teste decât cele făcute până acum.”, afirmă Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate Regina Maria.

Medicii atrag atenţia asupra faptului că testele nu pot fi efectuate la cerere. Prelucrarea acestora se realizează la solicitarea instituţiilor şi a spitalelor publice, a centrelor de dializă, precum şi pentru pacienţii programaţi la intervenţii chirurgicale.