Analize pe care trebuie s─â le faci la 30 de ani

1 2 jpg jpeg

Fiecare om se na┼čte cu ├«ntreg poten┼úialul de puteri primordiale ├«nn─âscute. Pe parcursul vie┼úii pe p─âm├ónt, solicit─ârile ┼či zbuciumul lumii temporale de dup─â na┼čtere epuizeaz─â treptat esen┼úa ┼či energia noastr─â, extenu├ónd spiritul, sl─âbind s─ân─âtatea ┼či gr─âbind moartea. Cei mai mul┼úi oameni din zilele noastre acord─â mare aten┼úie doar solicit─ârilor corpului ┼či apetitului pentru m├óncare, b─âutur─â, sexualitate ┼či distrac┼úii. Din p─âcate, mul┼úi oameni ai secolului ├«n care tr─âim au grij─â mai cur├ónd de ma┼činile lor dec├ót de propriul trup, fac economie mai degrab─â la bani dec├ót la energia ┼či esen┼úa spiritual─â ┼či acord─â aten┼úie mai mult televiziunii dec├ót propriei ra┼úiuni.

├Äntr-adev─âr oamenii ├«┼či polueaz─â fluidele esen┼úiale ale corpului cu m├ónc─âruri denaturate ┼či lichide toxice, ajung s─â se trateze cu medicamente, de multe ori foarte d─âun─âtoare corpului ┼či nu merg s─â se ├«ngrijeasc─â din timp de s─ân─âtatea trupeasc─â, ci prefer─â s─â ajung─â ├«n ultimul stadiu la medic. Pe l├óng─â toate acestea, omul este condamnat s─â ├«┼či consume energia prin stres cronic ┼či h─âr┼úuire emo┼úional─â, epuiz├óndu-┼či spiritul cu distrac┼úii ne├«ncetate ┼či dorin┼úe lume┼čti.

├Än adolescen┼ú─â ┼či tinere┼úea de ├«nceput, deci p├ón─â la v├órsta de 30 de ani se explic─â toate c─âut─ârile ┼úi experien┼úele. ├Äncep├ónd cu prima tinere┼úe matur─â, adic─â cu v├órsta de 30 de ani, omul trebuie s─â ├«nceap─â s─â aib─â grij─â cu aten┼úie de s─ân─âtatea sa.

Prevenirea unor boli este mult mai important─â dec├ót tratarea lor. Oamenii ar trebui s─â ┼čtie c─â echilibrul cu care ne na┼čtem trebuie p─âstrat ├«n permanen┼ú─â, el nu poate fi atins prin medicamente ┼či tratamente, ci doar prin exerci┼úiu, mai ales c─â de la aceast─â v├órst─â celule ├«ncep s─â moar─â ┼či s─â ├«mb─âtr├óneasc─â. Una din lucrurile pe care trebuie s─â le fac─â orice t├ón─âr sunt analizele pe care s─â le fac─â la 30 de ani.

Analize pe care trebuie s─â le faci la 30 de ani ÔÇô hemoleucograma ┼či examen ginecologic

Hemoleucograma ┼či alte analize de s├ónge este bine s─â fie efectuate anual, a┼ča po┼úi s─â ai un control asupra corpului t─âu. O posibil─â anemie sau infec┼úie ├«n corp de care nu ┼čtiai poate fi descoperit─â cu ajutorul acestei analize. Caren┼úele de calciu ┼či de fier, descoperite din timp pot s─â nu creeze probleme mai t├órziu. De altfel, dac─â un organ nu func┼úioneaz─â cum trebuie aceste analize pot anun┼úa aceste deregl─âri.

├Äncep├ónd cu 30 de ani, este bine s─â se efectueze un examen ginecologic, testul Papanicolau ┼či ecografia mamar─â la femei fiind necesare. Prevenirea sau descoperirea din timp a cancerelor ovarian ┼či de s├ón sunt este mai important─â dec├ót tratarea lor. Femeile care iau anticoncep┼úionale sau au luat diverse tratamente pentru chisturi ar fi bine s─â fac─â ┼či ecografia mamar─â, aceasta se face doar o singur─â dat─â p├ón─â la v├órsta de 40 de ani.

┼×i pentru b─ârbat este bine s─â efectueze examenul ginecologic, mai ales dac─â vrea s─â procreeze, este important s─â ┼čtie c─â este perfect s─ân─âtos. De altfel, multe boli cu transmitere sexual─â nu se v─âd la b─ârbat, dar ei sunt purt─âtori, deci ar fi bine s─â viziteze medicul ginecolog pentru un consult complet.

Analize pe care trebuie s─â le faci la 30 de ani ÔÇô ecografie abdominal─â ┼či cardiac─â

Dac─â nu ai f─âcut p├ón─â acum ar fi bine s─â faci o ecografie cardiac─â ┼či una abdominal─â. Astfel anomaliile ┼či malforma┼úiile congenitale sau dob├óndite se pot vedea ┼či po┼úi ├«ncepe s─â ai mai mare grij─â de corpul t─âu. Anomaliile vezicii biliare, ale rinichilor, bolile ficatului sau splinei se v─âd cu ajutorul acestei ecografii, deci nu ar fi r─âu s─â o faci.

Analize pe care trebuie s─â le faci la 30 de ani ÔÇô vizita la stomatolog ┼či analize tiroid─â

Vizita la stomatolog este pe lista analizelor pe care trebuie s─â le faci la 30 de ani, mai ales dac─â e┼čti proasp─ât─â m─âmic─â. Chiar dac─â nu ai avut probleme cu din┼úii p├ón─â acum, pot ap─ârea de acum ├«n acolo, ┼či dac─â tratezi din timp micile probleme de din┼úi, nu vei ajunge s─â str├óngi bani ca s─â mergi la stomatolog ┼či nici nu vei trece prin cele mai mari suferin┼úe, deoarece durerile de din┼úi sunt cele mai grave.

Analizele glandei tiroide sunt ┼či ele importante, mai ales la femeile care au menstrua┼úia neregulat─â sau care nu pot controla cu succes greutatea. La fel, dac─â sim┼úi c├óteodat─â c─â te sufoci, ar fi bine s─â mergi la endocrinolog pentru un consult ┼či ni┼čte analize. Deregl─ârile tiroidei sunt foarte periculoase ┼či de aceea este bine s─â afli din timp de ele.