Analize pe care trebuie să le faci la 30 de ani

1 2 jpg jpeg

Fiecare om se naşte cu întreg potenţialul de puteri primordiale înnăscute. Pe parcursul vieţii pe pământ, solicitările şi zbuciumul lumii temporale de după naştere epuizează treptat esenţa şi energia noastră, extenuând spiritul, slăbind sănătatea şi grăbind moartea. Cei mai mulţi oameni din zilele noastre acordă mare atenţie doar solicitărilor corpului şi apetitului pentru mâncare, băutură, sexualitate şi distracţii. Din păcate, mulţi oameni ai secolului în care trăim au grijă mai curând de maşinile lor decât de propriul trup, fac economie mai degrabă la bani decât la energia şi esenţa spirituală şi acordă atenţie mai mult televiziunii decât propriei raţiuni.

Într-adevăr oamenii îşi poluează fluidele esenţiale ale corpului cu mâncăruri denaturate şi lichide toxice, ajung să se trateze cu medicamente, de multe ori foarte dăunătoare corpului şi nu merg să se îngrijească din timp de sănătatea trupească, ci preferă să ajungă în ultimul stadiu la medic. Pe lângă toate acestea, omul este condamnat să îşi consume energia prin stres cronic şi hărţuire emoţională, epuizându-şi spiritul cu distracţii neîncetate şi dorinţe lumeşti.

În adolescenţă şi tinereţea de început, deci până la vârsta de 30 de ani se explică toate căutările ţi experienţele. Începând cu prima tinereţe matură, adică cu vârsta de 30 de ani, omul trebuie să înceapă să aibă grijă cu atenţie de sănătatea sa.

Prevenirea unor boli este mult mai importantă decât tratarea lor. Oamenii ar trebui să ştie că echilibrul cu care ne naştem trebuie păstrat în permanenţă, el nu poate fi atins prin medicamente şi tratamente, ci doar prin exerciţiu, mai ales că de la această vârstă celule încep să moară şi să îmbătrânească. Una din lucrurile pe care trebuie să le facă orice tânăr sunt analizele pe care să le facă la 30 de ani.

Analize pe care trebuie să le faci la 30 de ani – hemoleucograma şi examen ginecologic

Hemoleucograma şi alte analize de sânge este bine să fie efectuate anual, aşa poţi să ai un control asupra corpului tău. O posibilă anemie sau infecţie în corp de care nu ştiai poate fi descoperită cu ajutorul acestei analize. Carenţele de calciu şi de fier, descoperite din timp pot să nu creeze probleme mai târziu. De altfel, dacă un organ nu funcţionează cum trebuie aceste analize pot anunţa aceste dereglări.

Începând cu 30 de ani, este bine să se efectueze un examen ginecologic, testul Papanicolau şi ecografia mamară la femei fiind necesare. Prevenirea sau descoperirea din timp a cancerelor ovarian şi de sân sunt este mai importantă decât tratarea lor. Femeile care iau anticoncepţionale sau au luat diverse tratamente pentru chisturi ar fi bine să facă şi ecografia mamară, aceasta se face doar o singură dată până la vârsta de 40 de ani.

Şi pentru bărbat este bine să efectueze examenul ginecologic, mai ales dacă vrea să procreeze, este important să ştie că este perfect sănătos. De altfel, multe boli cu transmitere sexuală nu se văd la bărbat, dar ei sunt purtători, deci ar fi bine să viziteze medicul ginecolog pentru un consult complet.

Analize pe care trebuie să le faci la 30 de ani – ecografie abdominală şi cardiacă

Dacă nu ai făcut până acum ar fi bine să faci o ecografie cardiacă şi una abdominală. Astfel anomaliile şi malformaţiile congenitale sau dobândite se pot vedea şi poţi începe să ai mai mare grijă de corpul tău. Anomaliile vezicii biliare, ale rinichilor, bolile ficatului sau splinei se văd cu ajutorul acestei ecografii, deci nu ar fi rău să o faci.

Analize pe care trebuie să le faci la 30 de ani – vizita la stomatolog şi analize tiroidă

Vizita la stomatolog este pe lista analizelor pe care trebuie să le faci la 30 de ani, mai ales dacă eşti proaspătă mămică. Chiar dacă nu ai avut probleme cu dinţii până acum, pot apărea de acum în acolo, şi dacă tratezi din timp micile probleme de dinţi, nu vei ajunge să strângi bani ca să mergi la stomatolog şi nici nu vei trece prin cele mai mari suferinţe, deoarece durerile de dinţi sunt cele mai grave.

Analizele glandei tiroide sunt şi ele importante, mai ales la femeile care au menstruaţia neregulată sau care nu pot controla cu succes greutatea. La fel, dacă simţi câteodată că te sufoci, ar fi bine să mergi la endocrinolog pentru un consult şi nişte analize. Dereglările tiroidei sunt foarte periculoase şi de aceea este bine să afli din timp de ele.