5 semne care îţi arată că ai probleme cu tiroida

1 2 jpg jpeg

Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia şi hipertiroidia. Hipotiroidia apare atunci când glanda tiroidă nu mai produce suficienţi hormoni. Cauzele sunt multiple, începând de la o dezvoltare deficitară a glandei încă de la naştere şi continuând cu o îndepărtare chirurgicală totală sau parţială a acesteia. Hipertiroidia constă în producerea excesivă de hormoni, ceea ce duce la destabilizarea funcţiilor organismului.

Un semn că ai probleme cu tiroida este oboseala inexplicabilă

Te „simţi stoarsă de energie“chiar dacă te culci în fiecare seară la aceeaşi oră şi dormi suficient. Această stare poate fi cauzată de hipotiroidism. În lipsa numărului suficient de hormoni metabolismul încetineşte, iar odată cu el vor funcţiona mai greu şi celelalte organe. Din acest motiv îţi va fi în permanenţă somn, şi-ţi va fi greu să te concentrezi la sarcinile zilnice.

Semne că ai probleme cu tiroida este cădere excesivă a părului

E normal ca din când în când să te confrunţi cu probleme de cădere a părului, mai ales primăvara şi toamna când este perioada sa de regenerare. Un număr mare de fire căzute într-un timp scurt poate indica o afecţiune de natură endocrină.

Un alt semn că ai probleme cu tiroida este hipertensiune şi senzaţie de sufocare

În cele mai multe cazuri hipertensiunea este o complicaţie a unei boli cardiovasculare, şi poate fi ţinută sub control cu ajutorul medicamentelor. Uneori însă simţi că nu mai ai aer, iar inima bate ca şi cum„ar vrea să sară din piept“. Această stare poate fi dată fie de un nivel fie prea scăzut, fie prea crescut al hormonilor tiroidieni, ce are ca rezultat afectarea bunei funcţionări a sistemului cardiovascular.