Amortirea picioarelor - ce boli ascunde amortirea picioarelor

1 amortirea picioarelor ce boli ascunde amortirea picioarelor jpg jpeg

Cu siguranta vi s-a intamplat cel putin o data sa va treziti cu mainile sau cu picioarele amortite, senzatia fiind urmata de intepaturi.

Factorul principal, care duce la aparitia acestor probleme este blocarea nervilor sau a vaselor sangvine. Ai mare grija insa, deoarece aceasta senzatie poate fi un simptom al bolilor grave, care necesita ingrijire medicala.

Amortirea picioarelor - Cauze

1. Osteocondroza vertebrala

2. Scleroza multipla

3. Diabet zaharat si anemie falciforma

4. Nevralgie cervico-brahiala

5. Accident vascular cerebral

Amortirea picioarelor - Simptome 

Senzatia de amorteala de la nivelul picioarelor poate fi resimtita oriunde pe suprafata acestora. De la amortirea degetelor de la picioare si pana la senzatiile resimtite in zona superioara, aceste simptome nu trebuie niciodata ignorate, deoarece pot ascunde afectiuni grave. Semne care insotesc  episoadele de amortire:

- senzatii de arsura;

- stari de slabiciune;

- durere;

- furnicaturi;

- pierderea echilibrului;

- sensibilitate la atingere sau la rece;

- rani.

Cand este amorteala o urgenta medicala

Amorteala pe o parte, dificultatile de vorbire, gandirea confuza si slabiciunea ori paralizia fetei pot semnala prezenta accidentului vascular cerebral, asa ca nu ignora astfel de simptome si adreseaza-te de urgenta medicului daca apar. De asemenea, daca amorteala este insotita de dureri severe de cap, pierderea constientei, confuzie si dificultati de respiratie, solicita imediat ajutor medical, deoarece poate fi vorba despre o tumora cerebrala.