Află în câte zile apar simptomele infecţiei cu CORONAVIRUS!

1 corona 4893276 640 jpg jpeg

Un studiu recent arată că simptomele asociate coronavirusului – febră, tuse seacă, respiraţie dificilă – apar, în medie, la 5 zile după infectarea cu acest virus. Perioada de incubaţie poate varia însă de la aproximativ 2 la 12 zile.

Persoanele infectate cu COVID-19 încep să prezinte simptome în aproximativ 5 zile după ce au contractat noul coronavirus, se arată într-un studiu recent.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizat 181 de cazuri confirmate ale bolii (atât în China, cât şi în alte ţări) şi au descoperit că aproximativ jumătate dintre cei infectaţi manifestă simptome după 5 zile de la expunere şi ca la aproape toate persoanele infectate manifestarile apar până la 12 zile.

Înţelegerea incubaţiei – perioada cuprinsă între momentul în care virusul intră în corpul unei persoane şi cel în care apar simptomele – este esenţială pentru autorităţile sanitare care iau măsuri pentru controlul epidemiilor.

„În timp ce încurajăm distanţarea socială şi autoizolarea persoanelor care ar fi putut fi expuse, este important să avem o bună înţelegere a duratei în care apar simptomele”, a declarat pentru Popular Science Kyra Grantz, doctorand în boli infecţioase la Şcoala de Sănătate din cadrul Johns Hopkins Bloomberg School.

Sursa foto: https://pixabay.com/