Adevăratele motive pentru care bărbații sunt tentaţi să înşele

Este un gest dăunător relației, deoarece poate distruge încrederea, onestitatea și respectul care sunt la baza oricărui cuplu de succes.

Și, deși este important să recunoașteți semnele de avertizare că bărbatul înșeală, este la fel de important să înțelegei motivele pentru care bărbații sunt infideli.

De fapt, cercetările au arătat că, în orice relație, există până la patru șanse să apară înfidelitatea, scrie The List.

Lipsa maturității

Unul dintre principalele motive pentru care bărbații trișează este pur și simplu o chestiune de imaturitate. Când un bărbat este imatur, poate afecta o relație în multe moduri diferite. De exemplu, se pun adesea pe primul loc în majoritatea situațiilor, nu iau în considerare sentimentele partenerului lor, insistă să aibă dreptate chiar și atunci când greșesc și sunt, în mod caracteristic, nesiguri și iresponsabili. În acest scop, a fi imatur este, de asemenea, strâns legat de acționarea impulsivă, deoarece majoritatea bărbaților care sunt imaturi tind să cedeze tentațiilor și dorințelor lor de bază, fără a avea grijă sau grija pentru repercusiunile acțiunilor lor și posibilele efecte negative pe care le poate comporta comportamentul lor. au asupra altora.

Având în vedere acest lucru, nu este prea surprinzător faptul că nivelul scăzut de maturitate al unui bărbat este un factor care stă la baza infidelității, deoarece bărbaților imaturi le lipsește adesea sofisticarea, empatia și simțul responsabilității care i-ar împiedica să-și înșele partenerul.

infidelitate un barbat doua femei threesome shutterstock 332233235 jpg

La urma urmei, pentru ca o relație să fie sănătoasă, fericită și să aibă un potențial de lungă durată, ambii parteneri trebuie să fie maturi emoțional.

Aceasta înseamnă că ambii membri ai relației trebuie să aibă respect reciproc unul pentru celălalt, să fie capabili să facă compromisuri atunci când este necesar, să admită când greșesc și să gândească în termeni de „noi” în loc de „eu”.

Nevoile lui emoționale nu sunt satisfăcute

S-a demonstrat că aproape 50% dintre bărbații care înșală o fac pentru că se simt neîmpliniți emoțional, nefericiți și nemulțumiți în relația lor. Cu alte cuvinte, bărbații trișează pentru a se simți valoroși și susținuți emoțional, deoarece simt că nu primesc aceste lucruri de la partenerul lor. Și, în loc să găsească modalități de a-și satisface nevoile emoționale în relația lor actuală, comunicând frecvent cu partenerul lor, discutând deschis despre sentimentele și preocupările lor, și având așteptări realiste și sensibile, acești bărbați caută adesea o altă persoană (sau oameni) care le poate oferi satisfacția emoțională, sprijinul și empatia despre care cred că le lipsește.

Indiferent dacă bărbații caută să se simtă apreciați și doriti sau pur și simplu caută un umăr pe care să plângă, lipsa împlinirii emoționale este suficient de puternică pentru a-i determina pe bărbați să înșele. Trebuie remarcat faptul că mai puțin de 15% dintre bărbați au evaluat femeile cu care înșelau ca fiind mai frumoase și atrăgătoare din punct de vedere fizic decât partenerul lor actual, ceea ce subliniază din nou că bărbații înșală în mare parte datorită unei legături emoționale puternice cu altcineva.

Nevoile lui fizice nu sunt satisfăcute

Când ne uităm mai atent la motivele reale pentru care bărbații înșală, lipsa împlinirii sexuale în relația lui actuală este, de asemenea, un factor cheie care stă la baza infidelității. Mai exact, un studiu din Jurnalul Internațional de Sănătate Sexuală a dezvăluit că unul dintre motivele majore în decizia unui bărbat de a începe o aventură a fost dorința lui de satisfacție sexuală care lipsea din relația sa actuală.

În acest sens, bărbații au raportat că curiozitatea sexuală a fost un stimulent major pentru a înșela, deoarece nu este doar o căutare a satisfacției fizice care i-a determinat să fie infidel, ci și o dorință puternică pentru noi experiențe sexuale, care sunt mai atrăgătoare. De asemenea, este interesant de observat că bărbații sunt mai predispuși să trișeze din cauza nevoilor sexuale nesatisfăcute decât femeile.

E nesigur

Un alt motiv este centrat în jurul nesiguranțelor personale ale unui bărbat. Când un bărbat este nesigur, se poate simți nedemn să fie alături de partenerul său, se poate îngrijora în mod constant cu privire la nivelul continuu de interes al partenerului său și poate avea nevoie în mod continuu de asigurare, sprijin și aprobare din partea partenerului său într-o gamă largă de circumstanțe.

De exemplu, bărbații nesiguri caută necontenit validare pentru a-și dovedi că sunt suficient de buni. Având în vedere acest lucru, cercetările au descoperit că bărbații care sunt nesiguri în relațiile lor sunt mai predispuși să trișeze, așa cum se arată într-un studiu din Jurnalul de Psihologie a Familiei.

Cu alte cuvinte, din cauza nesiguranțelor unui bărbat, a lipsei de încredere și a temerilor care stau la baza că nu este suficient de bun, el ajunge să caute reasigurări și afirmații ale valorii de sine de la ceilalți, atât în interiorul cât și în afara relației sale. De fapt, un bărbat nesigur poate fi atât de îngrijorat de starea relației sale, încât teama de a-și pierde partenerul îl poate determina să trișeze, ceea ce în esență devine o profeție care se împlinește. Într-un cuvânt, lipsa lui de încredere sfârșește prin a distruge însăși temelia relației pe care își face griji să o piardă.

Este egoist

Egoiștii cred că întreaga lume se învârte în jurul lor și nu numai că sunt incredibil de atractivi, inteligenți, de succes și talentați. Egoul umflat, împreună cu dorința lor de a fi în centrul atenției, îi face candidați să-și înșele partenera.

Într-un studiu, cercetările din Arhivele Comportamentului Sexual au descoperit că bărbații căsătoriți care sunt narcisiști sexuali, ceea ce înseamnă că le pasă doar de propriile nevoi fizice și le lipsește orice îngrijorare sau interes real pentru dorințele și dorințele partenerului lor, au mai multe șanse să aibă aventuri. Cu alte cuvinte, bărbații narcisici și care se auto-amplifica, care cred că nevoile lor ar trebui să aibă întotdeauna prioritate față de nevoile altora, au mai multe șanse să caute satisfacție, laude și atenție în afara relației lor.

Dacă tatăl lui a înșelat

Să înseli în relație poate fi de fapt, un comportament învățat pe care băieții îl adoptă în timpul copilăriei. De fapt, s-a demonstrat că bărbații sunt mai predispuși să înșele dacă tații lor făceau acest lucru. Acest tip de comportament este un model normalizat ca o modalitate de a face față anumitor circumstanțe și probleme din relație.

Dacă prietenii lui înșeală

Cercetările au descoperit că peste 75% dintre bărbații care trișează au un prieten apropiat care a înșelat și el. Și pentru acești bărbați, înșelăciunea în relație devine încă o experiență comună care îi apropie, deoarece au o înțelegere reciprocă și o viziune similară asupra acestui lucru.

Este înșelat

Mulți bărbați privesc în afara relației lor ca modalitate de a căuta răzbunare și de a se întoarce asupra partenerului lor pentru că a greșit. S-a demonstrat, de asemenea, că legătura dintre putere și infidelitate este legată de abundența de oportunități care pot fi disponibile pentru un om cu putere, în combinație cu sentimentul său ridicat de importanță și valoare de sine. După cum a spus Henry Kissinger, „Puterea este marele afrodisiac”.

Citește și Cancerul de sân. Ce metode de prevenție există