Acestea sunt cele 3 simptome mai puțin cunoscute ale diabetului!

Diabetul este o afecțiune gravă care afectează o mulțime de oameni care trăiesc cu această afecțiune fără să știe, deoarece simptomele pot fi subtile . Apare pe fondul excesului de de zahăr în sânge și se întâmplă atunci când organismul nu folosește în mod corespunzător insulina, un hormon care reglează nivelul de glucoză din organism.

diabet jpg

Oboseala care nu trece este unul dintre semnele diabetului. Foto: Shuttesrtock

Diabetul poate fi mortal sau poate provoca leziuni ale organelor dacă este lăsat netratat, dar mulți oameni trec ani de zile fără să știe că au această afecțiune.

Modificări ale vederii

Un semn mai puțin cunoscut al afecțiunii sunt modificările vederii, în special neclaritatea vederii. Dr. Shane Kannarr, de la All About Vision, a spus că acest lucru se datorează faptului că glicemia crescută dăunează ochilor:  „Zahărul ridicat din sânge poate modifica vasele de sânge din retină sau poate provoca umflături în țesuturile ochilor, care ne ajută să vedem, provocând vedere încețoșată. Zahărul ridicat din sânge poate schimba, de asemenea, forma cristalinului nostru și, dacă este lăsat netratat, poate duce la probleme precum cataractă, glaucom și retinopatie”.

 Mâncărimi jenante

Un alt semn surprinzător este mâncărimea genitală. Infecțiile cu ciperci pot fi frecvente la diabetici și acest lucru se datorează faptului că zahărul ajută candida, dar și alte ciuperci să se dezvolte, nu doar în zona vagianlă ci și în alte părți ale corpului.

Nevoie constantă de a urina

Diabetul de tip 2 poate crea nevoia constantă de urinare. Dr Kishan Vithlani, medic generalist și director medical la Qured, a spus că acest lucru se datorează faptului că atunci când nivelul zahărului din sânge este ridicat, rinichii lucrează pentru a elimina excesul de zahăr din sânge.

„Acest lucru, la rândul său, crește producția de urină a organismului și numărul urinărilor de-a lungul zilei, de aceea o să vă confruntați mult mai des decât inainte cu urinările frecvente”, a spus el.

Potrivit medicului, alte semne comune ale diabetului sunt:

·     Senzație de sete tot timpul

·     Oboseală continuă

·     Pierde în greutate fără effort conștient pentru acest lucru

·     Tăieturi sau răni care durează mai mult, sau prea mult să se vindece

Condiția care pune viața în pericol este adesea declanșată de obiceiurile greșite de stil de viață, cum ar fi consumul de prea multe alimente nesănătoase sau lipsa exercițiilor fizice.

Dacă nu este gestionată corect, afecțiunea poate produce pierderea vederii și amputații ale membrelor, printre alte complicații grave care pot schimba viața.

În schimb, diabetul de tip 1 este o afecțiune auto-imună în care organismul atacă și ucide celulele producătoare de insulină din pancreas și este, în mod normal, diagnosticată în copilărie.

Insulina este hormonul cheie în reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Sursa: The Sun