Aceasta este boala care afectează potența masculină!

Nu doar afecțiunile cardiace pot afecta performanța masculină în pat. Există și o altă boală, mai puțin cunoscută pentru acest efect: diabetul zaharat!

Cele mai cunoscute simptome ale diabetului zaharat sunt senzația de sete și nevoia de a urina, dar se pare că un semn mai puțin cunoscut și pus în legătură cu diabetul, poate ajuta la punerea unui diagnostic. Este vorba despre disfuncția erectilă.

Disfuncția erectilă este o problemă pe care o poate întâmpina un bărbat în timpul intimității și, în ciuda a cee aceea ce se spune, ea este foarte frecventă. De obicei, nu este ceva de care să îți facei griji, deoarece poate fi ceva temporar dar, potrivit unui medic, poate fi un semn de avertizare în privința diabetului.

amnezie sex jpg

Diabetul poate crea probleme în dormitor. Foto: Shutterstock

Dr. Janine David, specialist în disfuncție erectilă a explicat pentru The Mirror: „La bărbații în vârstă, cea mai frecventă cauză a disfuncției erectile este lipsa fluxului sanguin în penis. Acest lucru îi face pe bărbați să nu obțină sau să nu mențină o erecție și poate fi cauzată de o serie de lucruri, inclusiv stres, oboseală sau consumul de prea mult de alcool.

Cu toate acestea, poate fi cauzată și de un nivel ridicat al zahărului din sânge, ceea ce se întâmplă cu cineva care are diabet”.

Specialistul a adăugat: „A avea niveluri ridicate de zahăr în sânge pentru o perioadă mai lungă de timp poate deteriora vasele de sânge și nervii, inclusiv pe cei care alimentează penisul. Acest lucru poate restricționa cantitatea de sânge care curge către penis, ducând la pierderea senzitivității  și la dificultăți în a deveni intim din punct de vedere sexual.

Glicemia ridicată contribuie la disfuncția erectilă, iar disfuncția erectilă poate fi un semn precoce al diabetului”.

Pe măsură ce numărul persoanelor diagnosticate cu diabet continua să fie în creștere, dr. Janine David se așteaptă să existe o „creștere a disfuncției erectile”, lucru  inevitabil prin faptul că aceste două afecțiuni sunt legate.

Din acest motiv, dr. Janine David a spus: „Este important să vă programați la medicul de familie dacă dezvoltați disfuncție erectilă și să fiți testat pentru diabet. Unul din trei bărbați are deja leziuni ale vaselor de sânge în momentul în care este diagnosticat cu diabet zaharat. De asemenea, s-a contatat că mai mult de o cincime (22%) dintre bărbații cu disfuncție erectilă au diabet, iar o analiză publicată în Diabetic Medicine a constatat că 57,7% dintre bărbații cu diabet au disfuncție erectilă, crescând la 66,3% la bărbații cu diabet de tip 2."

Potrivit dr. Janine David, mulți dintre cei care suferă de disfuncție erectilă nu sunt conștienți de legătura dintre aceasta și diabet. Ea a spus: „Legătura dintre disfuncția erectilă și diabet este clară, dar există cunoștințe foarte limitate despre această legătură între persoanele care suferă de boală.”

O altă legătură între disfuncția erectilă și diabet este testosteronul. Medicul a explicat: „Testosteronul este o altă parte a puzzle-ului. Deficiența de testosteron este un motiv cheie pentru disfuncție erectilă și se estimează că 16% dintre bărbații cu diabet de tip 2 au niveluri scăzute de testosteron, în timp ce încă 24% au niveluri de testosteron aproape de limită. Obezitatea, care este ea însăși un factor de risc pentru diabet, contribuie, de asemenea, la apariția disfuncției erectile”.

Sursa: The Mirror