A doua opinie medical─â, un serviciu necesar ce poate fi accesat la SANADOR

1 second opinion sanador jpg jpeg

Pacien┼úii care au primit un diagnostic cu risc vital au ├«ntotdeauna nevoie de o confirmare a diagnosticului, pentru stabilirea unui management terapeutic optim. Second opinionÔÇô a doua opinie medical─â ÔÇô poate fi solicitat pentru confirmarea sau revizuirea diagnosticului,dar ┼či pentru identificarea celei mai bune abord─âri terapeutice.

Second opinion este un serviciu accesat cel mai frecvent de pacien┼úii oncologici,dat fiind riscul vital al diagnosticului de cancer. Din p─âcate, nu de pu┼úine ori, pacien┼úii caut─â s─â ob┼úin─â o a doua opinie abia dup─â ce terapia ini┼úial─â nu a dat rezultatele a┼čteptate. Pe m─âsur─â ce boala avanseaz─â, ├«ns─â, resursele terapeutice se epuizeaz─â, iar eventualele beneficii ale unei a doua opinii sunt considerabil diminuate. Din acest motiv, second opinion ar trebui solicitat imediat dup─â aflarea diagnosticului ini┼úial.

Fiecare pacient diagnosticat cu o patologie cu risc vital (┼či nu numai) este ├«ndrept─â┼úit ┼či ar trebui s─â exploreze op┼úiunea unei a doua opinii medicale, f─âr─â teama c─â medicul curant ar putea fi jignit de gestul s─âu.

Centrul Oncologic SANADOR pune la dispozi┼úia pacien┼úilor cu neoplazii, afla┼úi la primul consult sau ├«n c─âutarea ├«n c─âutarea celei de-a doua opinii medicale, o serie de resurse valoroase prin care pacien┼úii pot beneficia de o diagnosticare precis─â ┼či de o strategie de management terapeutic optim─â.

O astfel de resurs─â este comisia oncologic─â multidisciplinar─â (Tumor Board), alc─âtuit─â din medici cu experien┼ú─â remarcabil─â ┼či rezultate de succes, din arii medicale de interes complementare (oncologie medical─â, radioterapie, chirurgie oncologic─â, radiologie-imagistic─â medical─â etc., dup─â caz). ├Än cadrul acestei comisii sunt analizate patologiile maligne complexe, sunt recomandate, acolo unde este cazul, investiga┼úii de diagnostic suplimentare, ┼či ├«n final sunt formulate recomand─âri pentru strategiile terapeutice, precum ┼či combina┼úia ┼či ordinea interven┼úiilor medicale multimodale (oncologie, chirurgie, radioterapie). Decizia final─â asupra tratamentului va fi luat─â de pacient, dup─â ce ├«i sunt prezentate op┼úiunile disponibile, cu avantajele ┼či limit─ârile lor.

O alt─â resurs─â valoroas─â pentru pacien┼úi din cadrul Centrului Oncologic SANADOR sunt echipamentele de ├«nalt─â performan┼ú─â pentru diagnosticul ┼či tratamentul cancerului. Pentru diagnosticare, echipa se bazeaz─â pe o linie complet─â de imagistic─â medical─â avansat─â, printre care se num─âr─â:

Ô×íSiemens SymbiaIntevo Bold pentru scintigrafie ┼či SPECT-CT, care poate identifica modific─âri la nivel celular ├«nc─â din stadiu incipient;

Ô×íSiemens BiographHorizon 3R pentru PET-CT, cea mai modern─â metod─â de imagistic─â nuclear─â disponibil─â ├«n domeniul medical;

Ô×íComputer tomograf Philips Big Bore 4D, primul computer tomograf din lume specializat ├«n radioterapie.

Radioterapia, una dintre cele mai frecvente metode de tratament indicate pacien┼úilor oncologici, este realizat─â la SANADOR cu ajutorul unor echipamentele de ├«nalt─â performan┼ú─â, de asemenea. Radioterapia extern─â este realizat─â cu ajutorul acceleratoarelor Varian TrueBeam STx HighDefinition ┼či TrueBeam, iar brahiterapia (radioterapia intern─â) cu echipamentul Varian Gamma MedPlusiX. Varian este recunoscut ca lider de pia┼ú─â ├«n produc┼úia echipamentelor medicale de radioterapie.