Toata lumea iubeste cartofii prajiti. Sunt usor de preparat si foarte gustosi. Fiecare tara din lumea ii cultiva si ii include la mesele principale.

Cea mai renumita reteta de cartofi este cea de cartofi prajiti in mult ulei, servici cu maioneza sau ketchup. 

Din nefericire, sunt daunatori pentu sanatatea inimii si pentru silueta. 

De aceea, iti recomandam o reteta de cartofi crocanti la care nu ai voie sa adaugi deloc ulei.

Ingrediente

5 cartofi
2 albusuri de ou
Sare dupa gust
Paprika dulce dupa gust

Mod de preparare

Curata cartofii si taie-i in felii mici.

Bate albusurile de ou pana obtii o spuma si adauga condimentele.

Amesteca totul bine si pune cartofii intr-o tava de copt.  Pune albusurile deasupra.

Preincalzeste cuptorul la 200-220 grade.

Coace cartofii timp de 10 minute sau pana cand devin aurii,