Ceaiuri recomandate în sarcină. TOP recomandări

1 2 jpg jpeg

Ştim cu toţii că ceaiurile pot face minuni. Sunt oameni care nu iau tratamente medicamentoase pentru diverse afecţiuni, dar beau ceaiuri şi se simt excelent, în plus, îşi menţin tinereţea şi vitalitatea. Cu toate acestea, există perioade din viaţă când nu este recomandat să facem excese în curele cu ceai. Aşadar, există câteva ceaiuri ce sunt recomandate în sarcină, dar şi acestea cu prudenţă. Deşi tot mai multe mame se tem de ceaiuri pe durata sarcinii, ele pot fi extrem de benefice atât mamei, cât şi bebeluşului. Este drept, pentru iubitoarele de cafeină, cafeaua şi ceaiurile negre sunt interzise în sarcină. Cafeina pătrunde placenta şi dă o stare de agitaţie bebeluşului. De aceea este bine să se evite cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde sau alte ceaiuri care conţin cafeină. Dar, anumite ceaiuri nu numai că sunt recomandate în sarcină, ele pot ajuta la o sarcină mai uşoară, fără probleme, dureri, balonări sau insomnii. Pe lângă asta, unele ceaiuri conţin vitamine şi minerale care ajută în carenţele din timpul sarcinii.

Ceaiuri recomandate în sarcină pentru lactaţie

Ceaiul de anason, de fenicul, de chimion, de urzică vie, de cimbrişor, de mentă sunt bune pentru stimularea lactaţiei şi sunt recomandate atât în sarcină, cât şi după naştere. Dacă în sarcină este bine să nu se consume mai mult de 3 căni pe zi, după naştere, cel puţin ceaiurile de anason, fenicul şi chimion, se pot bea în cantităţi mai mari.

Ceaiuri recomandate pentru o sarcină mai uşoară

Ceaiurile de soc, de hibiscus, de scorţişoară, de cătină şi de ghimber au efect de înlăturare a stării de greaţă, ajută la o bună funcţionare a sistemului digestiv, sunt uşor diuretice şi relaxante şi sunt bune mai ales în primul trimestrul de sarcină, când constipaţia şi oboseala sunt mai accentuate.

Ştevia creaţă poate fi folosită la tratarea anemiei în sarcină, conţine calciu şi vitaminele A şi C.

Măceşele stimulează sistemul imunitar şi este o bogată sursă de vitamina C, iar femeile gravide au nevoie de cât mai multe vitamine.

Muşeţelul conţine calciu şi magneziu şi este foarte bun în insomnii şi atunci când se inflamează articulaţiile. La fel şi ceaiul de sunătoare, însă se consumă fără excese, 4-5 zile câte 2 maxim 3 căni pe zi.

Printre ceaiurile recomandate în sarcină sunt şi ceaiurile de tei, de mentă, de gălbenele, de lămâie. Bogate în vitamine, ele sunt excelente pentru o odihnă bună, pentru calmare şi liniştire, dar şi pentru greţuri.

Ceaiul de urzică este foarte bun în sarcină, bogat în vitaminele A, C şi K, el conţine potasiu şi fier şi are un efect foarte benefic pe toată perioada sarcinii.

Alte ceaiuri recomandate în sarcină, care sunt foarte bogate în vitamine şi sunt bune pentru sănătatea mamei şi uterului sunt ceaiurile de zmeur, de fructe de pădure şi coacăze. Ajută la tonifierea uterului, diminuează durerile din timpul travaliului şi încurajează producţia de lapte.