Ceaiuri care scad febra la copii şi adulţi

1 2 jpg jpeg

Febra este un semnal de alarmă, nu o boală gravă. Ea atenţionează existenţa unei infecţii în organism şi în funcţie de cât este de ridicată ne spune cât de mare este infecţia. Deşi cel mai simplu este să ne îndopăm cu medicamente, nu este util organismului. El trebuie să lupte cu infecţia, pentru ca sistemul nostru imunitar să se dezvolte.

Ceaiuri care scad febra la adulţi

Dintre ceaiurile cele mai utile adulţilor atunci când au febră sunt ceaiurile de urzică, de gălbenele, de păpădie sau de salcâm. Considerat aspirina naturală, ceaiul de scoarţă de salcie este la fel de bun, dar nu se bea niciodată pe stomacul gol, deoarece poate crea probleme gastrice. Atunci când febra se datorează unei gripe şi tuşim, e bine să punem într-unul din ceaiuri puţin cimbru sau frunze de nuc. De asemenea să nu uităm de frecţia cu oţet de mere, spirt sau chiar palincă, pentru cine are în casă. Ceaiurile îşi fac efectul mult mai bine când ajutăm organismul să scoată răceala mai repede.

Ceaiuri care scad febra la copii

Copiii au stomacul un pic mai sensibil, de aceea ceaiul din fructe este mai potrivit. Măceşele şi cătina sunt două dintre cele mai bogate în vitamine, iar ele nu trebuie să vă lipsească din casă. Gustul acrişor al acestora poate fi îndulcit cu miere. Puteţi face un cocktail de măceşe şi cătină, le fierbeţi pentru 5 minute, lăsaţi să se răcească şi abia apoi adăugaţi mierea (deoarece îşi pierde din proprietăţi atunci când se amestecă în ceva mai cald de 40 g).

Ceaiurile preferate ale copiilor pot fi cele din fructe de pădure, şi este foarte bine pentru că şi acestea scad febra. Murele, zmeura, afinele sunt foarte bune la gust, dar sunt şi bogate surse de vitamine. În ceai se poate adăuga o linguriţă de nalbă pisată sau de salcâm, atunci când febra este însoţită de tuse.

Pe lângă ceaiurile care scad febra la copii, mai puteţi să faceţi un medicament cu cătină, pe care să-l aveţi toată iarna în casă. Luaţi câtă cătină credeţi că se consumă la dumneavoastră în casă, curăţaţi-o bine în aşa fel încât să fie doar boabele şi puneţi-le într-un borcan peste care adăugaţi miere. Lăsaţi la macerat în frigider şi daţi copiilor câte o linguriţă pe zi. Iar atunci când au febră, pe lângă ceai, încercaţi să le daţi mai des din acest amestec. Este la fel de bun şi pentru adulţi.

Chiar dacă febra vă ţine într-o stare demoralizantă şi de multe ori la pat, nu uitaţi că organismul luptă şi are nevoie de odihnă. Mai mult de 3 zile nu trebuie să dureze o febră normală, după aceste zile veţi fi ca noi. Fără medicamente, ceaiurile care scad febra sunt adevărate remedii, care vă pun pe picioare şi vă ajută să vă fortificaţi sănătatea. Atunci când febra persistă mai mult de 3 zile este bine să vă vizitaţi medicul de familie.