Tratament nou pentru cataractă, disponibil în România

1 2 jpg jpeg

Unul din cele mai importante avantaje ale acestui tip de laser este că ţesuturile ochiului se regenerează în câteva ore, fără niciun alt disconfort sau complicaţie. Riscurile intra- şi post- operatorii sunt reduse la minimum.

Un alt beneficiu datorat acestei tehnologii este că se reduce considerabil energia de ultrasunete, care se foloseşte şi se eliberează în ochi în timpul operaţiei.

Această energie poate fi periculoasă la un moment dat pentru structurile oculare, în special pentru pacienţii cu celule corneene puţine.

„Oftalmologia intră într-o nouă eră, operaţiile de cataractă trec la un alt nivel – de la ultrasunete la laser", a declarat doctorul Cristian şi Ozana Moraru, managerii clinicii.

Pentru operaţia de cataractă cu Femto-Laserul, un pacient trebuie să plătească între 3.800 şi 4.800 de lei, în funcţie de cât de severă este cataracta.

Durata acestei intervenţii nu depăşeşte un sfert de oră.

Femto-Laserul a fost achiziţionat de către Clinica Oculus, din Bucureşti, care a primit aprobarea Comisiei Europene de a lucra cu această tehnologie. În prezent, sistemul este implementat în ţări precum Germania, Elveţia, Franţa. România este prima ţară din sud-estul Europei care practică, din 2013, intervenţii Femto-Laser pentru cataractă. Pentru achiziţionarea dispozitivului avansat a fost nevoie de suma de 500.000 de euro.

Acest dispozitiv a fost lansat în Statele Unite ale Americii şi combină un laser Femtosecundă şi tomografia cu un sistem de imagine de ghidare, care identifică automat suprafeţele oculare şi stabileşte zonele de siguranţă pentru alegerea corectă a tratamentului chirurgical.