Leacul care ajută în infecţii urinare şi protejează rinichii

1 mesteacan jpg jpeg

Problemele renale şi urinare pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor pe bază de mesteacăn. Arbore cu nenumărate proprietăţi medicinale, mesteacănul este un medicament natural eficient mai ales în tratarea afecţiunilor rinichilor. În acest scop sunt folosite mai ales frunzele, dar şi scoarţa.

Mesteacănul are proprietăţi diuretice, depurative, este un bun antiseptic, antiinflamator şi antibacterian, de aceea tratamentele pe bază de mesteacăn sunt foarte utile în afecţiunile rinichilor. În frunzele acestui arbore se găseşte o cantitate importantă de flavonoide,  vitaminele B1 şi C, în timp ce scoarţa conţine saponine, taninuri şi mucilagii.

Grăbeşte vindecarea infecţiilor urinare

Persoanele care suferă de infecţii urinare reptate au un risc mai ridicat de afecţiuni renale. Ceaiul de mesteacăn ajută la menţinerea sănătăţii vezicii urinare. Pentru că are efect diuretic, favorizează eliminarea toxinelor şi a impurităţilor, prevenind astfel depunerea acestora în rinichi. Astfel, este redus riscul apariţiei pietrelor la rinichi. Infuzia şi decoctul obţinute din frunze de mesteacăn sunt eficiente şi în caz de cistită. Se urmează o cură de cel puţin o lună de zile.

De ajutor în caz de nefrită

Inflamarea unuia sau a ambilor rinichi, afecţiune cunoscută drept nefrită,  poate fi tratată şi cu ajutorul infuziei din frunze de mesteacăn. Pui o lingură de frunze mărunţite, la o cană de apă fierbinte şi laşi la infuzat, 10-15 minute. Bei câte 2 căni pe zi, după mesele principale. Urmezi tratamentul cel puţin 14 zile.

Util în litiază renală

Datorită proprietăţilor diuretice, scoarţa de mesteacăn ajută la eliminarea de acid uric, care duce la apariţia pietrelor la rinichi. De asemenea, faciliteză eliminarea calculilor renali.

Bei un decoct din scoarţă de mesteacăn. Acesta se obţine din 20 g de scoarţă mărunţită, pe care o fierbi în jumătate de litru de apă. Bei câte 1 cană, de 2 ori pe zi, într-o cură de o lună.

Remediile pe bază de mesteacăn nu sunt recomandate femeilor însărcinate, celor care alăptează şi nici persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Bine de ştiut!

Ceaiul de mesteacăn ajută la reducerea inflamaţiei de la nivelul vezicii urinare, fiind util în cazul  prostatei mărite.

Ştiai că...

... datorită proprietăţilor astringente, mesteacănul este un remediu eficient şi pentru cei care suferă de dermatită seboreică şi eczeme? Sfat

Aigură-te că bei suficientă apă, pe toată durata unei cure cu mesteacăn, ca să previi deshidratarea.

Citeşte şi: