Vinul, bun pentru femeile de vârstă mijlocie
Autorii studiului au deomnstrat că un consum moderat de alcool reduce considerabil riscul de producere a atacurilor cerebrale. Specialiştii britanici le recomandă femeilor să nu depăşească două-trei unităţi de alcool pe zi, iar bărbaţilor să nu depăşească trei-patru unităţi de alcool pe zi.
Oamenii de ştiinţă nu cunosc exact motivul pentru care alcoolul produce aceste beneficii pentru sănătate, însă una dintre teoriile lor susţine faptul că alcoolul ajută organismul să metabolizeze glucoza de o manieră mai eficientă şi reduce riscul de producere a cheagurilor sanguine. Vinul are şi o concentraţie ridicată de antioxidanţi denumiţi flavoinoizi, care prezintă un efect benefic asupra sistemului circulator. În plus, vinul roşu creşte concentraţia de colesterol bun din sânge.
Pe de altă parte, consumul excesiv de alcool cauzează afecţiuni hepatice şi creşte riscul de declanşare a cancerului mamar.