Moduri simple de a preveni Alzheimer

1 2 jpg jpeg

Reduci consumul de dulciuri

Nu doar diabetul poate fi prevenit printr-un consum redus de dulciuri, ci şi Alzheimer. Înlocuieşte-le pe cât posibil cu fructe, legume, cereale integrale.

Dieta mediteraneeană te protejează de această afecţiune, deci ai grijă să mănânci cât mai des peşte – somon, ton, sardele, păstrăv – pentru conţinutul ridicat de acizi graşi Omega-3.

Faci sport măcar 15 minute zilnic

Gimnastica, aerobicul, joggingul te ajută nu doar să rămâi în formă din punct de vedere fizic. Reduc riscul de boli cardiovasculare care la rândul lor favorizează declanşarea unei boli ca Alzheimer.

Nu-ţi pierzi nopţile

Chiar dacă persoanele care suferă de Alzheimer au tulburări de somn, specialiştii atrag atenţia asupra efectelor somnului insuficient şi a probabilităţii crescute ca insomnia să fie factor declanşator al acestei afecţiuni neurodegenerative. De altfel, te protejează toate schimbările care duc la un stil de viaţă sănătos.

Îţi stimulezi constant creierul

Pentru a rămâne în formă, încearcă mereu ceva nou. Poate fi un nou tip de sport, un curs, învăţarea unei limbi străine.

Şi jocurile ca puzzle, sudoku sau integramele, scrisul de mână, activităţile obişnuite realizate în alte moduri sunt căi de a stimula creierul şi de a preveni boli ca Alzheimer.