Mişcarea în apă creşte mobilitatea articulară

1 2 jpg jpeg

Gimnastica acvatică relaxează musculatura

Datorită faptului că permite efectuarea diferitelor tipuri de mişcări în apă caldă, hidrokinetoterapia este utilizată şi pentru creşterea mobilităţii articulare. Această formă de mişcare relaxează musculatura şi ajută la diminuarea durerilor.

Ajută la creşterea rezistenţei musculare

Se poate realiza atât în bazinele individuale, cât şi în cele colective sau în piscine. Pentru a obţine un efect calmant şi relaxant, apa din bazine trebuie să fie în jurul valorii de 35-36°C.

Durata unei şedinţe variază de la 10-15 minute la maximum o oră, iar pentru efecte vizibile se recomandă o frecvenţă de 2-3 ori pe săptămână, efectuate în decursul a cel puţin 3 luni succesive.

Indicaţiile hidrokinetoterapiei

Cele mai bune rezultate s-au observat în cazul suferinţelor discale, discovertebrale, precum discopatia vertebrală cervicală, dorsală sau lombară, cifoză, cât şi scolioză.

De asemenea, este recomandată în afecţiunile cardio-respiratorii, în vederea reantrenării fizice la efort, în sarcină şi în recuperarea după naştere.

Este contraindicată celor cu afecţiuni cardiace sau leziuni ale pielii

În cazul în care te ştii cu probleme cadiace, ar fi mai bine să alegi plimbările în aer liber. După ce s-au vindecat leziunile de pe piele, poţi să apelezi cu încredere la mişcarea în apă şi să te bucuri de efectele ei benefice.