De ce apar petele de bătrâneţe

1 2 jpg jpeg

Te-ar putea interesa ┼či:

De ce apare chelia

Pielea europenilor a devanit albă în urmă cu 5.500 de ani

Cauzele pot fi: expunerile solare îndelungate sau funcţionarea necorespunzătoare a ficatului. Ele sunt un semn că s-a schimbat ceva în funcţionarea metabolismului. Chiar dacă apar mai des la persoane de vârsta a treia, nici cei tineri nu sunt ocoliţi de această problemă.

Dac─â petele nu dispar ┼či ├«ncep s─â se vad─â ├«n relief, ar trebui s─â mergi la dermatolog. Se poate ├«nt├ómpla ca ├«n spatele acestor pete s─â se ascund─â un melanom. Ce e drept, acest lucru se ├«nt├ómpl─â foarte rar.

Dac─â petele apar dup─â expunerea la soare, ar trebui s─â folose┼čti creme de protec┼úie adecvate tipului t─âu de piele ┼či s─â te fere┼čti s─â stai prea mult la plaj─â vara. Dac─â sunt generate de o problem─â a ficatului, trebuie s─â mergi la medic pentru a vedea ce este de f─âcut.

├Än cazul ├«n care petele nu dispar dup─â eliminarea cauzei, po┼úi apela la mai multe tratemente cosmetice pentru a sc─âpa de ele: terapia cu laser, peelingul chimic, crioterapia, cremele cu alfa-hidroxi acizi, vitamina C, retinol ┼či acid azelaic.