Ce antrenamente încetinesc îmbătrânirea

1 2 jpg jpeg

Antrenamentele cu greutăţi

Dacă starea fizică permite şi medicul îşi dă acordul, vârstnicii pot face antrenamente uşoare prin ridicarea de greutăţi. Acest tip de activitate ajută la eliminarea depozitelor de grăsime, reduce efectele osteoporozei care se pot face simţite odată cu înaintarea în etate şi previne durerile de spate.

Exerciţiile alternative

Un studiu recent arată că persoanele vârstnice care fac exerciţii alternative au cel mai mult de câştigat faţă de cei care se limitează la un singur tip. Acest gen de antrenament înseamnă că trebuie executat întâi un exerciţiu la intensitate mare, de exemplu pedalat cât mai rapid pe bicicleta statică timp de 5 minute, apoi un exerciţiu la intensitate mică (ridicarea greutăţilor, de exemplu), executat de-a lungul a 5 minute.

Mersul pe jos

Pare o activitate banală, însă mersul pe jos este extrem de util la vârsta a treia. Cercetările arată că o plimbare care să fie efectuată zilnic şi care să dureze cel puţin 30 de minute scade riscul de declin cognitiv.

Yoga

Acest tip de mişcare nu este rezervat doar persoanelor tinere şi bine antrenate, dimpotrivă, el poate fi practicat cu succes de orice persoană fără probleme de mobilitate, pentru a-şi prelungi tinereţea. Yoga ajută la oxigenarea celulelor, la eliminarea toxinelor şi la menţinerea în stare bună a sistemului imunitar.

Înotul

Potrivit inclusiv pentru persoanele care suferă de artrită, pentru că apa reduce presiunea pe articulaţii şi face mişcările mai uşor de executat, înotul îi ajută pe vârstnici să-şi reducă riscul de căzături, le uşurează durerile articulare şi le poate reda mobilitatea.