Când ştii că intri la menopauză?

1 2 jpg jpeg

Pierderea libidoului

O femeie care este pe cale să intre la menopauză va suferi o scădere bruscă a apetitului sexual, de regula pe fondul deficienţei în hormoni masculini (androgeni).

Menstruaţiile neregulate

În perimenopauză, perioada dinaintea intrării la menopauză, menstruaţiile vor devenii neregulate, când nivelul hormonal se modifică şi fertilitatea e în declin în mod fiziologic.

Bufeuri (valuri de caldură)

Bufeurile prezintă cel mai frecvent simptom, iar la unele femei pot fi însoţite de transpiraţii abundente. În general, acestea durează de la 30 de secunde la câteva minute. Frecvenţa, dar şi durata bufeurilor variază de la o femeie la alta.

Uscăciunea vaginală

Vaginul poate deveni uscat şi pot apărea neplăceri precum senzaţiile de arsură, dar şi de creşterea riscurilor de infecţii ale tractului urinar, sau ale vaginului.

Tulburările urinare

Controlul vezicii urinare fiind mai puţin eficient în perioada de menopauză, se poate manifesta prin pierderea involuntară de urină, mai ales în timpul eforturilor, dar şi senzaţia urgentă de a urina.

Luarea în greutate

Un simptom foarte întâlnit la femeile care urmează să intre la menopauză este şi creşterea în greutate. Dacă credeţi că se rezolvă cu o dietă, atunci este bine să ştiţi că aceste kilograme sunt foarte greu de dat jos şi că motivul apariţiei lor este reprezentat de o modificare a repartizării grăsimii, kilogramele acumulându-se mai des în jurul taliei.

Citeşte şi:

Menopauza bărbaţilor? Există!

Ce riscă femeile aflate la menopauză