C├ónd ┼čtii c─â intri la menopauz─â?

1 2 jpg jpeg

Pierderea libidoului

O femeie care este pe cale să intre la menopauză va suferi o scădere bruscă a apetitului sexual, de regula pe fondul deficienţei în hormoni masculini (androgeni).

Menstruaţiile neregulate

├Än perimenopauz─â, perioada dinaintea intr─ârii la menopauz─â, menstrua┼úiile vor devenii neregulate, c├ónd nivelul hormonal se modific─â ┼či fertilitatea e ├«n declin ├«n mod fiziologic.

Bufeuri (valuri de caldur─â)

Bufeurile prezint─â cel mai frecvent simptom, iar la unele femei pot fi ├«nso┼úite de transpira┼úii abundente. ├Än general, acestea dureaz─â de la 30 de secunde la c├óteva minute. Frecven┼úa, dar ┼či durata bufeurilor variaz─â de la o femeie la alta.

Usc─âciunea vaginal─â

Vaginul poate deveni uscat ┼či pot ap─ârea nepl─âceri precum senza┼úiile de arsur─â, dar ┼či de cre┼čterea riscurilor de infec┼úii ale tractului urinar, sau ale vaginului.

Tulbur─ârile urinare

Controlul vezicii urinare fiind mai pu┼úin eficient ├«n perioada de menopauz─â, se poate manifesta prin pierderea involuntar─â de urin─â, mai ales ├«n timpul eforturilor, dar ┼či senza┼úia urgent─â de a urina.

Luarea în greutate

Un simptom foarte ├«nt├ólnit la femeile care urmeaz─â s─â intre la menopauz─â este ┼či cre┼čterea ├«n greutate. Dac─â crede┼úi c─â se rezolv─â cu o diet─â, atunci este bine s─â ┼čti┼úi c─â aceste kilograme sunt foarte greu de dat jos ┼či c─â motivul apari┼úiei lor este reprezentat de o modificare a repartiz─ârii gr─âsimii, kilogramele acumul├óndu-se mai des ├«n jurul taliei.

Cite┼čte ┼či:

Menopauza bărbaţilor? Există!

Ce risc─â femeile aflate la menopauz─â