Când ai nevoie de proteză dentară?

1 2 jpg jpeg

Rolul protezei dentare este de substituire a danturii normale, în situaţia în care ţi-ai pierdut o mare parte sau, din nefericire, toţii dinţii.

Primele m─âsuri la care trebuie s─â te a┼čtep┼úi este ca medicul s─â extrag─â din┼úii care nu sunt necesari. Aten┼úie, procedeul se poate efectua dup─â c├óteva luni de pauz─â, deoarece gingiile trebuie s─â se vindece. Apoi, ├«n cazul ├«n care se poate, proteza va fi prins─â de din┼úii s─ân─âto┼či sau de ancore metalice implantate ├«n os, dac─â a fost pierdut─â o mare parte din din┼úi.

Dou─â tipuri de proteze

Spre deosebire de proteza par┼úial─â, care ├«nlocuie┼čte din┼úii lips─â, cea total─â ├«nlocuie┼čte to┼úi din┼úii pierdu┼úi. ├Än prim─â faz─â ├«ns─â este nevoie de protez─â temporar─â. Aceasta se folose┼čte imediat dup─â extrac┼úia din┼úilor, pentru ca gingiile s─â se vindece complet. ├Än func┼úie de diferen┼úele care apar ├«n timpul purt─ârii protezei temporare se ajusteaz─â ┼či dimensiunea acesteia.

Acord─â-┼úi timp s─â te obi┼čnuie┼čti cu placa

De┼či materialele moderne folosite pentru proteze confer─â un aspect c├ót mai natural, purtarea lor prezint─â c├óteva inconveniente la ├«nceput. Activit─â┼úi simple, precum vorbitul ┼či mestecatul, trebui re├«nv─â┼úate, exist├ónd posibilitatea s─â fie nevoie de c├óteva luni pentru a ajunge la un nivel maxim de confort, deoarece mu┼čchii ┼či limba au nevoie de timp pentru a se obi┼čnui s─â sus┼úin─â proteza.