Aşa previi deteriorarea memoriei pe termen lung!

1 2 jpg jpeg

În general, memoria se deteriorează timpuriu din cauza lipsei activităţilor de stimulare. Dacă pe termen scurt, aceste pierderi de memorie pot fi trecute cu vederea, pe termen lung ar trebui să ridice semne de întrebare. Dacă te afli în această situaţie, se recomandă să rezolvi câteva jocuri de tip Rebus sau Sudoku, deoarece s-a demonstrat că îmbunătăţesc capacitatea de memorare pe termen scurt. În acest mod, nu vei mai uita unde ai pus cheile şi vei reţine mult mai uşor un număr de telefon.

Memoria pe termen lung se stimulează din copilărie

Pentru a avea o minte brici (memorie de lungă durată) până la adânci bătrâneţi se recomandă stimularea ei de la cea mai fragedă vârstă. O metodă la îndemâna tuturor şi ieftină este lectura. Specialiştii ne recomandă să lecturăm, în fiecare zi, patru-cinci pagini dintr-o carte.

7 ore de somn obligatoriu

Stilul de viaţă joacă un rol important în menţinerea stării de sănătate a memoriei pe termen lung. Prin urmare, se recomandă şapte ore de somn zilnic, iar ora de culcare nu trebuie să fie mai târziu de orele 22.00, deoarece, de la această oră, corpul începe să secrete anumiţi hormoni care controlează activitatea creierului. De asemenea, alimentaţia trebuie să se bazeze, în special, pe alimente care conţin vitamine din complexul B, cunoscute şi sub denumirea de vitaminele performanţelor intelectuale. De exemplu, vitamina B6 îmbunătăţeşte funcţiile mentale, iar vitamina B12 sporeşte capacitatea de învăţare, atunci când se acumulează informaţii noi. Poţi consuma ficat de viţel, scoici, muşchiul de vită şi iaurt.