Totul despre hemoroizii în sarcină

Hemoroizii sunt dilatări ale venelor din jurul anusului și se clasifică in hemoroizi externi sau hemoroizi interni.

image

Este normal să ai hemoroizi în timpul sarcinii?

Hemoroizii sunt o parte neplăcută, dar frecventă a sarcinii. Vestea bună este că sunt de obicei ușor de gestionat cu tratamente la domiciliu și dispar adesea după naștere. Hemoroizii în timpul sarcinii sunt frecvenți, mai ales în al treilea trimestru și până la o lună după ce se naște copilul. Aproximativ 85%  dintre femeile însărcinate se confruntă cu hemoroizii în ultimul trimestru de sarcină.

Care sunt simptomele hemoroizilor posibile în timpul sarcinii?

· Durere în timpul scaunului.

· Mâncărime în jurul anusului.

· Durere intensă care poate să fie cauzată de un hemoroid prolapsat.

· Sângerări în timpul scaunului, de regulă cauzate de un hemoroid intern.

Ce cauzează hemoroizii în timpul sarcinii?

Atunci cand vine vorba despre hemoroizi in sarcina, acestia apar mai ales atunci când fătul în creștere exercită o presiune asupra zonei pelvine și a parții inferioare a tractului digestiv (intestin). Presiunea poate fi atât de mare încât vasele de sânge din anus sunt afectate atât de mult încât se dilată, aparând astfel boala hemoroidală. Printre principalele cauze ale hemoroizilor în sarcină se numară:

· Greutatea fătului presează venele din anus, lucru care este complet normal și inevitabil în timpul sarcinii.

· Creșterea volumului sanguin. Cantitatea de sânge din corpul tău crește în timpul sarcinii pentru a susține fătul. Acest lucru înseamnă că vasele de sânge sunt mult mai solicitate iar efortul suplimentar care preseaza pe acestea poate duce la apariția hemoroizilor.

· Constipație. Este o cauză foarte comună care duce la apariția hemoroizilor. Modificările hormonale din corpul unei femei în timpul sarcinii încetinesc procesul de digestie. În acest caz discutăm despre mișcări regulate ale intestinului. Greutatea suplimentară din intestin poate pune presiune pe venele din anus, astfel încât le este mai greu să miște sângele.

Cum sunt diagnosticați hemoroizii în timpul sarcinii?

În cazul în care există simptome și este destul de evidentă problema, este recomandat să te programezi pentru un control. Există controale și proceduri specifice care se aplică în cazul în care apar simptome ale hemoroizilor și numai un medic specialist poate pune un diagnostic corespunzător, în special într-o astfel de situație delicată precum sarcina. Cu siguranță un astfel de control nu este deloc plăcut, dar este necesar pentru sănătatea ta.

La ce te poți aștepta dacă ești însărcinată și ai hemoroizi?

Probabil vei experimenta, până în momentul în care simptomele mai dure pot apărea, un anumit disconfort. Inclusiv în această etapă este necesar să te programezi la un control, deoarece discutăm despre o afecțiune care se poate agrava și care poate să devină extrem de supărătoare. Uneori, împingerea în timpul travaliului agravează hemoroizii imediat după naștere dar în câteva săptămâni lucrurile vor reveni la normal.

Există motive de îngrijorare pentru hemoroizi în timpul sarcinii?

Nu este nevoie să iți faci griji cu privire la hemoroizi, mai ales dacă ai luat masurile necesare din timp și ai mers la un medic specialist atât pentru controale de rutină, cât și în primul moment în care ai avut simtpome. Hemoroizii pot fi incomozi, dar sunt inofensivi și de obicei dispar în cele din urmă la un timp după naștere.