„E obligatoriu să-i dau ulei de peşte?”

2 jpg jpeg

Un plus de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 nu este unicul avantaj pe care ţi-l dă consumul de ulei de peşte, dar şi peştele ca atare (păstrăv, ton, hering, macrou, somon). Efectele acizilor graşi sunt reducerea şi prevenirea inflamaţiilor, îmbunătăţirea activităţii cerebrale, a memoriei şi a concentrării. Din uleiul de peşte îţi iei şi vitaminele A, B, C şi D, cea din urmă esenţială în condiţiile în care ziua se scurtează în sezonul rece şi nu mai ai parte de atât de multă lumină naturală. De ce este indicat copiilor Când nu mai petrec atât de mult timp jucându-se în aer liber, copiii riscă să se îmbolnăvească mai uşor. Au nevoie şi de vitamina D, în lipsa luminii naturale pe care o suplineşte uleiul de peşte. O linguriţă de ulei din ficat de cod pe zi măcar în lunile reci asigură copiilor cu vârste între 1 şi 10 ani dezvoltarea şi sănătatea oaselor, întărirea sistemului nervos central, creşterea capacităţii de concentrare şi a imunităţii.

Datorită substanţelor nutritive pe care şi le iei din uleiul de peşte, ai şanse mai mici să suferi de diabet, arteroscleroză sau să ai colesterolul mărit. Iată de ce este recomandat indiferent de vârstă.

Dacă iei

de peşte, îţi diminueză riscul de boli cardiovasculare, mai ales de hipertensiune arterială. O capsulă sau o lingură cu ulei de peşte pe zi preîntâmpină infarctul şi blocarea arterelor din cauza creşterii nivelului de colesterol (plăci de aterom).

Aplicat pe piele, prin masaj, uleiul de peşte are efect antiinflamator, hidratează şi alungă mâncărimile în caz de psoriazis. Şi dacă ai pielea uscată merită să încerci să aplici ulei de peşte o dată pe zi, de preferat seara.

Tot datorită efectului său antiinflamator, poate fi folosit în tratarea artritei reumatoide. De asemenea, combate anchilozarea articulaţiilor, o neplăcere care apare îndeosebi la primele ore după trezire.