Cum să scapi de umiditatea din casă

1 2 jpg jpeg

Din cauza umidităţii are de suferit chiar şi obiectele de mobilier, mai ales dacă nivelul de umiditate sare de 60%.

Trebui să acorzi o atenţie sporită gradului de uscăciu şi de umiditate a aerului dintr-o încăpere dar şi a radiaţiei termice neuniforme care poate fi cauzată de ferestrele prea reci sau prea calde, de pereţii izolaţi necorespunzător, de folosirea incorectă a radiatoarelor şi de temperatura interioară.

Umezeala, cel mai mare inamic

Umezeala aduce un aer specific, pereţi umezi şi reci, condens, o senzaţie neplăcută de frig şi favorizează dezvoltarea igrasiei şi a ciupercilor ce pot provoca diverse afecţiuni ale aparatului respirator.

Ţine cont de faptul că umezeala în casă poate apărea în orice anotimp, de mare ajutor îţi poate fi un dezumidificator care poate elimina excesul de vapori din aer dar şi o mare parte din praful existent.

Cu cât aerul din casa ta va fi mai filtrat cu atât mai curat şi sănătos va fi mediul pentru tine.

Află care sunt cele mai periculoase plante de apartament AICI

Aeriseşte periodic toată casa

Nu este suficient să deschizi un pic geamul dimineaţa pentru a aerisi corespunzător o cameră. Ai nevoie să aeriseşti toată casă cât mai des cu putinţă, indiferent de temperatura de afară.

Şi asta deoarece aerul curat se va încălzi mult mai repede dacă aerul din cameră este încărcat de vapori.

Evită pe cât posibilul să foloseşti deodorantele de cameră pentru a masca mirosul emanat de igrasie. Nu este o soluţie sănătoasă, dincontră, poate să îţi afecteze şi mai mult sănătatea.

Imediat după baie asigură-te că ai aerisit corespunzător încăperea şi că ai o temperatură constantă în baie. Te poţi ajuta de un mic ventilator care să ventileze aburii din baie mai ales, asta în cazul în care nu dispui de un geam.

Foloseşte cu încredere hota

Hota este un accesoriu indispensabil în orice casă, mai ales pentru că poate curăţa aerul de diferite mirosuri şi totodată poate îndepărta excesul de vapori responsabili cu umezeala din casă.

Nu este necesar să o pui în funcţuine doar gând găteşti, o poţi folosi atât înainte cât şi după ce ai aerisit camera pentru un maxim de 10-15 minute.

Renunţă la parfumurile puternice de aromoterapie dacă ai igrasie în casă, în loc să maschezi problema încearcă să o remediezi.

Acordă de altfel o atenţie sporită uscării hainelor, cel mai bine ar fi să le pui la uscat în balcon şi să laşi un geam deschis, dacă nu ai balconul acoperit atunci asigură-te că ai pe lângă ele o sursă de aer pentru a se ventila aerul din casă şi a nu se forma alţi vapori grei pentru căile respiratorii.

Alege plantele corect

Există plante iubitoare de umezeală şi în felul acesta vei putea beneficia de acţiunea lor binefăcătoareşi de o sursă bună de oxigen. Ele vor absorbi într-o manieră normală cea mai mare parte din umezeală din casă atât timp cât nu vei lăasa apa să băltească în farfuriilr ghivecelor lor.