Cu sau fără fular la guriţa copilului?

1 2 jpg jpeg

Ei bine, fularul pus peste gura şi nasul copilului îi va face mai mult rău decât bine. Fularul creează o zonă caldă, iar în combinaţie cu respiraţia copilului va forma un mediu umed şi cald, perfect pentru înmulţirea viruşilor şi bacteriilor.

De asemenea, astuparea năsucului obligă copilul să respire pe guriţă, aşa încât copilul tău va inhala direct aer rece, care nu apucă să fie încălzit de „filtrul” nazal.

Tot mediul umed şi cald din jurul gurii

va duce la apariţia unor iritaţii, manifestate prin bubiţe şi eczeme.

În a doua şi a treia zi de ieşit cu fularul la gură, aceste iritaţii se vor complica şi îi pot provoca un adevărat chin micuţului.

La temperaturi scăzute copilul trebuie să aibă extremităţile calde. Astfel, copilul trebuie să poarte încălţăminte confortabilă şi caldă. Un număr mai mare, dar şi unul mai mic la încălţăminte va duce la îngheţarea picioarelor copilului.

Copilul nu trebuie înfofolit. Un maieu, o bluză cu mânecă lungă şi un pulovăr subţire îi vor fi de ajuns pe sub o haină călduroasă de iarnă.

Copiii mici trebuie obişnuiţi treptat cu aerul rece al iernii. De aceea, scoate-l la plimbare în jurul prânzului, când aerul e mai cald şi are mai multă putere să încălzească. În prima zi poţi sta doar câteva minute, apoi poţi mări durata treptat, până la o jumătate de oră - o oră, daca gerul nu e prea aspru.

Cu cât ai tendinţa să fii mai protectivă, cu atât micuţul va fi mai sensibil şi mai susceptibil de a contracta diverse infecţii.

În prima lună de viaţă sunt recomandate plimbările la aer liber cu copilul doar dacă temperatura aerului ajunge la +5 grade C şi mai mult. De la 1 lună până la 3 luni, optează pentru plimbările la temperaturi cu plus.

Dacă sunt temperaturi extreme, de sub -25 de grade, amână plimbarea pentru a doua zi.