Ce s─â nu-i oferi copilului la micul dejun

1 2 jpg jpeg

Sucuri de fructe

Din cauza faptului c─â sucurile de fructe sunt dulci, copilul simte nevoia s─â bea mai mult, ceea ce poate duce la iritare mucoasei gastrice. ┼ói se poate p─ârea o variant─â s─ân─âtoas─â, dar ├«n timpul prepar─ârii, se distrug fibrele care ├«n mod normal u┼čurau digestia fructelor.

Un alt dezavantaj, prin consumarea fructelor sub form─â de suc, copilul ajunge s─â m─ân├ónce o cantitate mai mare dec├ót ├«n mod obi┼čnuit. O variant─â mai bun─â ar fi s─â-i dai fructele ca atare, bine sp─âlate, eventual f─âr─â coaj─â sau s─â-i faci un ceai din plante medicinale.

Cereale dulci

Nu doar copiilor le plac cerealele ├«ndulcite. Acestea au o cantitate ridicat─â de zah─âr, circa 360 de calorii la suta de grame, ceea ce v─â poate afecta s─ân─âtatea danturii ┼či v─â poate ├«ngr─â┼ča. Alege cerealele integrale, eventuale unele cu fructe uscate, migdale, nuci.

Produse de patiserie

Covrigii, cornurile, produsele de patiserie, pizza, pastele, pâinea din făină albă în exces prăjiturile nu ar trebui să facă parte din micul dejun al copiilor.

Acestea con┼úin carbohidra┼úi simpli care cresc riscul de obezitate ┼či de diabet zaharat. ├Än schimb, sunt indicate alimentele care con┼úin carbohidra┼úi complec┼či, care ajut─â la buna func┼úionare a creierului, alung─â stresul, dau energie (p├óine din f─âin─â integral─â, castrave┼úi, fulgi de ov─âz, musli, iaurt, cartofi dulci).

Fructe acide

Nici ananasul, portocalele, grepfrutul, kiwi, mandarinele, citricele în general nu sunt indicate copiilor la prima masă a zilei, pe stomacul gol, din cauză că sunt acide.