VIDEO Copilul tău nu doarme? Iată care ar putea fi cauzele!

1 2 png png

Colicile

La copiii între 3 săptămâni şi 3 luni care nu reuşesc să adoarmă noaptea şi plâng într-un mod excesiv motivul poate fi reprezentat de colici. Un episod de colică deja debutat e foarte greu de consolat la un sugar, dar acesta va trece de la sine pe măsură ce bebeluşul creşte.

Pentru rărirea frecvenţei acestor episoade este recomandat oferirea unui confort cât mai bun copilului. Îi poţi da siropuri calmante recomandate de medicul pediatru, dar îl poţi calma şi prin masaje abdominale.

Nu are un program stabilit

Este adevărat că e destul de greu să-i impui unui copil anumite activităţi la ore fixe, dar încearcă să faceţi împreună mereu aceleaşi lucruri, astfel încât să i se formeze o rutină (program pe acre să-l respecţi zilnic) şi să nu fie luat prin surprindere când vine ora somnului.

Îi este foame

Bebeluşul tău este mic, iar de cele mai multe ori el se trezeşte atunci când are colici sau simte nevoia să fie schimbat. Cu toate acestea, principalul motiv rămâne senzaţia de foame. Dacă alăptezi este indicat să o faci mai des decât atunci când îl hrăneşti cu lapte formulă, deoarece laptele natural este mult mai uşor digerabil decât cel artificial, deci sugarului i se va face foame mai repede.

Odată ce ai hrănit copilul te aştepţi ca acesta să adoramă liniştiti. Dacă el este în continuare agitat şi plânge tare trebuie să ştii că de vină poţi fi chiar tu. Din cauza alimentelor pe care le consumi, precum cafeaua sau ciocolata, copilul va avea de suferit pentru că aceste substanţe excitante trec direct în lapte.

În jurul vârstei de 4-8 luni apar primii dinţişori şi odată cu ei vei observa că bebeluşul tău va saliva mai mult, se va agita, va plânge şi va avea o stare de iritacilitate. Este posibil ca în această perioadă să nu aibă poftă de mâncare, iar gingiile să se inflameze. Toate aceste semne anunţă apariţia primilor dinţişori.

Din aceste motive copilul nu va putea dormi prea mult. În acest caz se recomandă, pentru a diminua starea de iritabilitate şi disconfort, folosirea unei suzete din cauciuc care previne introducerea obiectelor străine în gură, dar poate calma şi durerile de la nivelul gingiilor.