Fructe pentru copii de 1 an

1 2 jpg jpeg

Fructele, legumele şi laptele sunt de bază în alimentaţia bebeluşului. De când începe diversificarea, micuţul tău trebuie să se hrănească corespunzător. Legumele şi fructele sunt primele care se introduc în dieta copilului. Nu toate fructele sunt recomandate pentru copiii de 1 an, aşadar, iată ce fructe se introduc primele şi care sunt cele mai bune pentru micuţii de 1 an.

Fructe pentru copii de 1 an – avocado, fructul minune

Avocado este unul dintre cele mai bune fructe pentru copii. Acesta, spre deosebire de alte fructe, este bogat în grăsimi esenţiale şi ajută la dezvoltarea normală şi frumoasă a copilului. Ceea ce este extraordinar la acest fruct este că poate fi introdus în piureurile de legume, precum ţelină cu morcov şi cartof în loc de unt. Avocado ţine loc foarte bine produsului lactat, deoarece când se coace bine, datorită grăsimilor, se face moale şi cremos ca un unt. Este extrem de sănătos, atât pentru adulţi, dar mai ales pentru copii.

Perele sunt alte fructe extrem de importante pentru copiii de 1 an. Aceştia mănâncă mai multe la vârsta asta, iar perele îi ajută să aibă o digestie bună. Introduse încă de la vârsta de 7 luni, perele nu trebuie să lipsească din dieta micuţului. Conţin vitaminele A, C, B1, B2, numeroase minerale, sunt hrănitoare şi copiii le adoră, deoarece sunt foarte dulci şi zemoase. Coaja perelor este uşor de digerat şi foarte bogată în vitamine, aşadar încearcă să nu o înlături. Poţi pune para la aburi câteva minute pentru a se înmuia coaja, apoi o pasezi fără probleme. Prepară perele alături de brânză, amestecă-le cu alte fructe precum merele sau ceva mai acrişor. Poţi combina perele cu piure de cartofi.

Fructe pentru copii de 1 an – nectarinele şi piersicile, excelente surse de vitamine şi fibre

Nectarinele sunt fructele perfecte pentru copiii de 1 an. Aceştia încep deja să imite procesul de masticaţie, iar nectarinele îi vor încânta. În plus, sunt pline de vitamine şi minerale, necesare oricărui organism în creştere. Decojeşte-le şi pisează-le puţin, apoi lasă-l pe micuţ să îşi facă de cap.

Surorile nectarinelor, piersicile, sunt şi ele excelente pentru copiii de 1 an. Au multe vitamine şi în plus, sunt laxative. Piersicile coapte sunt un remediu excelent pentru constipaţia la copil. În general, se amestecă foarte bine cu avocado sau banane, dar chiar şi cu piure de pui. Piersicile sau nectarinele se amestecă foarte bine cu cereale sau iaurt, deci nu ezita să-ţi foloseşti imaginaţia.

Fructe pentru copii de 1 an – mango şi afine, fructe esenţiale pentru o dezvoltare armonioasă

Mango este un alt fruct ce nu trebuie ratat la vârsta de 1 an. Este cremos şi conţine multe fibre şi minerale. Ajută copiii să treacă mai uşor peste răceli şi previne, în timp, riscul apariţiei unor boli precum cancer sau boli de inimă. Înainte de a introduce fructul în alimentaţie, fii sigură că cel mic nu are alergie la el. Dă-i să guste şi aşteaptă 1-2 zile. Piureul de mango în combinaţie cu banana îl va face foarte fericit pe copil.

Afinele sunt fructe ce trebuie introduse la 1 an neapărat. Sunt extrem de sănătoase şi gustoase, au multe proprietăţi şi ajută la dezvoltarea vederii. Afinele se pot da direct copilului, fără să prepari piureuri sau altele asemenea. Sunt fructe mici, uşor de mâncat de copii. Poţi prepara piure de afine în orez sau cu cereale, în cazul în care micuţul nu vrea să le consume aşa.

Alte fructe ce se introduc la vârsta de 1 an sunt: strugurii, pepenele roşu şi pepenele galben, ananas şi chiar căpşuni. Se încearcă înainte de a fi introduse complet.