De ce apar certuri după naştere. Posibile motive de divorţ

1 2 jpg jpeg

Certuri după naştere? Ca să le eviţi, este important să ştii ce anume le declanşează. Sunt câteva cauze enumerate şi explicate de cei de la timesofindia.com.

Împărţitul responsabilităţilor

Venirea pe lume a unui bebeluş presupune şi mai multă muncă pentru părinţi. Dacă împărţirea sarcinilor ar fi echitabilă, probabil că certurile ar fi mai blânde sau ar dispărea, însă realitatea arată că unul dintre părinţi este mai privilegiat decât celălalt. Vorbim, în multe cazuri, despre bărbat, care invocă adesea serviciul obositor, de unde provin banii pentru scutece, mâncare şi tot ce este necesar pentru ca bebeluşul să crească sănătos şi armonios.

Prin comunicare, pe un ton calm şi fără tentative de victimizare, se pot rezolva conflictele, iar sarcinile se pot împărţi cât de cât avantajos pentru amândoi.

Certuri după naştere. Diferenţele de educaţie, alt motiv de ceartă

Pentru că suntem diferiţi, acceptă că partenerul tău de viaţă va adopta alt stil pentru educaţia copilului. Spre exemplu: cel mic cade şi începe să plângă tare. Cel mai probabil, femeii i se rupe sufletul şi vrea să-l ridice şi să-i aline suferinţa strângându-l puternic în braţe. Bărbatul, pe de altă parte, vrea să crească un copil puternic, aşa că îi spune ferm să se ridice şi să nu-şi făcă probleme, pentru că totul va fi bine. Bineînţeles că niciunul nu-i vrea răul celui mic, dimpotrivă, dar reacţiile sunt diferite.

Certuri după naştere. Comportamentul când cel mic este bolnav

Modul în care este tratată boala copilului este inclus pe lista cu certuri după naştere. În majoritatea familiilor, când un copil se îmbolnăveşte, unul dintre părinţi preferă să aştepte să vadă cum evoluează boala înainte să îi administreze celui mic pastile şi siropuri. Celălalt, în schimb, se stresează peste măsura, face programare la medic şi îi dă conştiincios toate preparatele medicamentoase recomandate. Mai mult, îl acuză pe partener că nu se implică suficient când vine vorba de sănătatea copilului.

Certuri după naştere. Reducerea contactelor sexuale

Rărirea îmbrăţişărilor, a săruturilor şi a actelor sexuale generează tensiuni în cuplu. Potrivit experţilor, un cuplu îşi reia viaţa sexuală de dinainte de naştere după aproximativ un an după naştere. Deşi fizic se poate şi mai devreme, psihic, femeia are nevoie de ceva mai mult timp să-şi revină. Cum bărbatul întâmpină dificultăţi să-şi înţeleagă partenera, apar discuţii, uneori chiar aprinse pe acest subiect.