Certurile dupa nastere, frecvente in multe cupluri. De ce apar?

1 certurile dupa nastere jpg jpeg

Aparitia unui copil intr-un cuplu inseamna o experienta cu totul si cu totul noua, deopotriva provocatoare. Schimbarile din rutina zilnica ii pot afecta serios pe ambii parteneri. In calitate de parinti, acestia sunt mai predispusi sa declanseze certurile dupa nastere.

De cele mai multe ori, certurile dupa nastere apar din nimicuri, dar este important sa stii ce le declanseaza. Sunt cateva cauze pe care este bine sa le stii, ca sa aplanezi usor conflictele. Mai bine sa ai alte asteptari decat sa fii dezamagit de reactiile partenerului.

Modul cum se impart responsabilitatile

Venirea pe lume a unui bebelus inseamna si mai multa munca pentru parinti. Daca impartirea sarcinilor ar fi echitabila, probabil ca certurile ar fi mai blande sau ar disparea, insa realitatea arata ca unul din parinti este mai privilegiat decat celalalt. Vorbim, in multe cazuri, despre el, care invoca adesea serviciul obositor, de unde provin banii pentru scutece, mancare si tot ce este necesar pentru ca bebelusul sa creasca sanatos si armonios. Solutie: Prin comunicare, pe un ton calm si fara tentative de victimizare, se pot rezolva conflictele, iar sarcinile se pot imparti cat de cat avantajos pentru amandoi.

Diferentele de educatie

Pentru ca suntem diferiti, accepta ca partenerul tau de viata va adopta alt stil pentru educatia copilului. Iti dau cel mai simplu exemplu: cel mic cade si incepe sa planga tare. Femeia, cuprinsa de mila si teama, va dori sa-l ridice si sa-i aline suferinta strangandu-l puternic in brate. El, pentru ca vrea sa aiba un copil puternic, ii va spune ferm sa se ridice si sa nu-si faca probleme, pentru ca totul va fi bine. Bineinteles ca niciunul nu vrea raul celui mic, dimpotriva, dar reactiile sunt diferite.

Cum este tratata boala copilului

In majoritatea familiilor, cand un copil se imbolnaveste, unul din parinti prefera sa astepte sa vada cum evolueaza boala inainte sa ii administreze celui mic pastile si siropuri. Celalalt, in schimb, se streseaza peste masura, face programare la medic si ii da constiincios toate preparatele medicamentoase recomandate. Mai mult, il acuza pe partener ca nu se implica suficient cand vine vorba de sanatatea copilului.

Lipsa contactelor sexuale genereaza certurile dupa nastere

Potrivit expertilor, un cuplu isi reia viata sexuala de dinainte de nastere dupa aproximativ 1 an dupa nastere. Desi fizic se poate si mai devreme, psihic, femeia are nevoie de ceva mai mult timp sa-si revina. Cum barbatul intampina dificultati sa-si intelega partenera, apar discutii, uneori chiar aprinse pe acest subiect.