Problemele băieţilor ajunşi la pubertate

1 2 jpg jpeg

Erecţii involuntare, vise umede

În acestă perioadă vei avea parte destul de frecvent de erecţii, fără să ai un stimulent direct. În timpul nopţii se poate întâmpla adesea să ai vise care să îţi provoace erecţie. Ambele fenomene sunt absolute normale nu te panica.

În cazul în care ai parte de ejacularea nocturnă, în urma unui vis excitant, trebuie să ştii că este un fenomen cât se poate de natural. Astfel corpul tău se pregăteşte pentru o reproducere sănătoasă.

Vocea mea se schimbă?

O dată cu vârsta şi vocea ta va capătă tonalităţi mai joase. Este posibil ca adesea să ai senzaţie că eşti răguşit. Nu e cazul să fii deranjat de acest aspect, este doar o parte din procesul tău de maturizare.

Un testicul mai mare decât celălălalt

Acum este momentul în care se dezvoltă mai mult penisul şi testiculele. Până ajungi la maturitate, dimensiunile vor deveni egale.

Coşurile nu sunt o problemă doar pentru fete

Acneea este o problemă frecventă în rândul adolescenţilor. Hormonii sunt responsabili de formarea excesului de sebum. Unele tratamente te pot ajuta să ameliorezi efectele, dar trebuie reţinut că este doar o situaţie temporară.

Pot face ceva să crească barba mai repede?

Acesta este un mit în totalitate fals. În funcţie de ritmul tău de creştere şi de genele moştenite, părul tău îşi va urma cursul său indiferent de trucurile la care apelezi. Cel mai bine este să îl accepţi asa cum este.