Ponturi să-l pregăteşti pentru prima întâlnire

1 2 jpg jpeg

Înaintea primei întâlniri, odorul tău, mult prea emoţionat şi stresat, îşi poate pierde total încrederea în sine. Este frământat de îndoiala că nu-i va fi pe plac persoanei iubite, că nu va şti să susţină o conversaţie. Ba chiar se va gândi să dea bir cu fugiţii!

Un sfat de bază

Regula numărul 1, în astfel de situaţii, este ca odorul tău să fie relaxat. Încordarea se vede imediat şi lasă o impresie proastă. Spune-i copilului tău să fie degajat, simpatic, să încerce să facă glume şi să nu ia lucrurile foarte în serios. Aplicând acest principiu, va degaja siguranţă de sine şi energie pozitivă – nimic mai seducător pentru „partea adversă“!

Extrapont

Spune-i să aibe curajul să invite băiatul/fata de care s-a îndrăgostit prin viu grai. Chiar dacă e tentat să-şi invite persoana iubită la telefon, cel mai recomandat este să facă invitaţia faţă-n faţă. În felul acesta, va capătă şi mai multă prestanţă.

Alege locuri interesante

Tinerii emoţionaţi rămân adesea în pană de subiecte, iar conversaţie se stinge, în mod penibil. Pentru a evita astfel de momente, spune-i adolescentului să facă din timp un plan al locurilor unde se va plimba cu partenera/partenera – locuri incitante, care încurajează dialogul şi care pun în lumină reacţiile pozitive ale fiecărei părţi. Spre exemplu, întâlnirea poate să înceapă la o cofetărie, să zicem, apoi să fie urmată de o vizită la un obiectiv interesant (un târg în aer liber, un patinoar). Totul se va termina într-un amplasament romantic: un parc, un loc în care se dansează, pe malul unui lac. Spune-i copilului tău să afle din timp care sunt pasiunile persoanei iubite. Şi nu uita să-i dai bani de buzunar!

Care e ţinuta potrivită

Adolescentul tău se duce la o întâlnire, nu la un interviu de angajare. Prin urmare, poate să opteze pentru hainele în care se simte cel mai comod şi care-l pun cel mai bine în valoare. Să evite extravaganţele (de pildă, un machiaj prea ţipător, dacă e fată, sau accesorii bătătoare la ochi, dacă e băiat) , dar şi ţinuta la patru ace. O cămaşă simplă şi un sacou, la băieţi, o rochie drăguţă de zi, în cazul fetelor sunt alegeri potrivite.

În ce lumină se prezintă

Poate copilul său va fi tentat să vorbească numai el, să se laude pentru a se pune în valoare. Va afirma că ascultă Mozart, deşi lui îi plac doar trupele rock la modă. Dacă îşi doreşte o relaţie pe termen lung, e bine să ştie că minciuna are picioare scurte. Şi că, pentru a se face plăcut celuilalt, e bine să-şi lase şi partenerul/partenera să se exprime. Nimic mai seducător decât arta de a asculta!

Ce se spune la final

Finalul trebuie să fie la fel de frumos ca restul întâlnirii. Dacă adolescentul tău e băiat, poate să-şi conducă partenera acasă - şi, în aceeaşi seară, să-i trimită un mesaj de mulţumire. Un sărut de final sau o îmbrăţişare sunt permise, fiindcă lasă cale deschisă pentru o nouă întâlnire - dar atât! Mai spune-i copilului tău să nu-şi bombardeze prietena/prietenul cu telefoane şi mesaje în zilele ce urmează. Trebuie să se lase dorit!

5 sfaturi pentru adolescent

- Să rămână el însuşi;

- Să adopte un look care îl reprezintă;

- Să găsească locul de întâlnire potrivit;

- Să nu se laude excesiv;

- Să încheie seara elegant.